Spørsmål:


bør jeg velge en Religion? jeg skjønner ingenting av greia med religion men alle spør om jeg har en. men jeg vet ikke om jeg har.. hvordan finner jeg ut hvilken religion jeg bør velge?
K... Jente, December 26, 2013

Vi svarer:


Takk for at du bruker Spør bestefar!


Hei K !

Religion er viktig for mange mennesker.  Det kan hjelpe til med å finne svar på viktige spørsmål i livet, sånt som – hvor kommer jeg fra, hva er rett og galt, hva er meningen med livet eller hva skjer etter døden.  Men mange mennesker har ikke en religiøs overbevisning.  Andre tror også at det finnes en gud, men har ikke gjort noe for å finne ut noe mer om det.  Og noen tar en bit herfra og derfra og setter sammen sin egen tro. 

Ganske mange har en eller annen religiøs tradisjon i familien sin.   De fleste nordmenn kommer fra en kristen tradisjon, du vet, med dåp og konfirmasjon, og kanskje i kirken på julaften.   For noen betyr troen mye mer enn bare tradisjon,  det er troen som skaper innhold og retning i livet.  Og det finnes mange forskjellige kirkesamfunn,  – Den norske kirke er størst, men så er det pinsevenner, frikirken, metodister og baptister – bare for å nevne noen.  En del familier med innvandrerbakgrunn er muslimer, og det er også folk som tilhører andre religioner i Norge. 

Heldigvis har vi trosfrihet her i landet.  Hvis du vil velge en religion, må du finne ut litt mer.  Kanskje noen i familien din kan hjelpe deg?  Eller er det naturlig å bli med en venn på en gudstjeneste eller et møte?  Ingen kan presses til tro, men tro kan vokse fram i møte med andre i gode miljøer. 

Hilsen bestemor, som også ønsker deg et flott nytt år !

Skriv gjerne til oss igjen dersom du ønsker svar på andre spørsmål, og fortell gjerne om oss til andre.


Vi håper svaret kan hjelpe deg. Fortell gjerne om Spør bestefar til andre.


Bestefar Ingar

Om Bestefar Ingar

Styreleder/daglig leder Født 23. april. 1945, Gift siden 1969 og har 3 barnebarn.