Spørsmål:


Det er ikke så mange som vet det, men jeg er buddist og jeg er redd for at hvis de andre finner det ut kommer de til å mobbe meg. Når vi har om buddismen på skolen sier de andre at buddismen er teit og sånn. Har du noen råd?
I... Jente, February 23, 2014

Vi svarer:Hei I.
Sorry for at det har tatt for lang tid før du får et svar. Saken er at den bestefaren som har ansvaret for å svare om fremmede religioner, har vært på reise, og da skal jeg prøve å svare deg i stedet.
Her er mine tanker :
1 Hvis du allerede i en alder av 11 år vet med deg selv at du vil være en som tror på Buddha, så er det ganske modent og, da må du også være modig. Det vil si at du IKKE er redd for å si det høyt hvis noen spør deg.
2 Og så er det veldig lurt å ha tenkt gjennom hvorfor du vil være buddhist. Da er det lettere for deg i hverdagen.
3  INGEN skal ha lov til å mobbe deg fordi du er buddhist.
4  Alle som har en religiøs overbevisning (Tror på noe) vil fra tid til annen møte uttalelser som kan virke sårende, som f.eks det du nevner om at ….” er teit”. Når folk sier slik, er det fordi de IKKE respekterer den de prøver å henge ut.                     DET ET SVAKT UTGANGSPUNKT.  Alle som vil krangle om religioner bør først lese om hva de forskjellige religioner har som viktige læresetninger, og hva man skal gjøre for å prøve å forstå dem best mulig

Jeg hører med til de som kaller seg kristen, og tror på JESUS. DET er teit det, i svært mange menneskers øyne.
Men jeg opplever at han som gikk omkring nedi Midtøsten for ca 2000 år siden og hjalp mennesker som var syke, og fortalte at GUD ville at alle mennesker skulle kunne ha det godt hvis de  ønsket å følge han.  Selv om det er millioner av mennesker som tror på Jesus og Gud, idag , så er det enda flere milliarder som ikke en gang vil at ørene deres skal høre om det gode budskapet som Jesus fortalte om.
SÅNN ER DET BARE. 

Hilsen fra bestefar ICOm Bestefar Erling