Spørsmål:


Før trodde jeg på gud, gikk på søndagsskolen og sånn. Nå vet jeg ikke. Skulle ønske at han var der et sted. Hvordan kan jeg vite at Gud fins?
G... Gutt, September 9, 2013

Vi svarer:Hei G !
Dette er et av de store spørsmålene i livet.  Mange teologer og filosofer har opp gjennom tiden prøvd å bevise at Gud finnes, men Gud lar seg ikke fange i bevis.  Han kan ikke motbevises heller.  Hvis vi mennesker kunne bevise Gud, da hadde han ikke vært Gud. 

Jeg synes også det er vanskelig å tro noen ganger.  Men da tenker jeg at tro og tvil i grunnen hører sammen.  Jeg hadde ikke tvilt hvis ikke jeg hadde en tro i bunnen.  Skjønner du?  Heldigvis er Gud veldig mye større enn min tro. 

Det er så mye vi mennesker ikke skjønner, selv om vi blir besteforeldre.  Men jeg synes det er godt å tenke på alt det fine som er i naturen – eller skaperverket.  Tenk på hvor genial kroppen din er skapt, eller tenk på at hvert snøfnugg har sin egen design eller tenk på det det store universet med stjerner og planter som går i baner uten å krasje.  Bare tilfeldigheter?  Eller?

Jeg kan ikke bevise at Gud står bak, men jeg finner ro i å tro at han skapte både deg og meg fordi han er glad i oss. 

Hilsen bestemorOm Bestefar Gunnar