Spørsmål:


Hallo bestemor.Jeg har en misdannelse som jeg stadig blir erta for. Eller mobba. Men jeg syns ikke det er lett å skrive om mobbinga. Doktorn min sa at det å mangle et øre er som kjent veldig synlig, men det gjør ikke noe når du hører på det andre øret. Men han skjønner liksom ikke at jeg ser ikke ut som alle andre. Og så sier han at jeg kan opereres når jeg blir stor. Han mener at jeg kan får et kunstig øre. Det er bare det at det er NÅ jeg blir mobba. Har du et råd til meg som er VELDI GODT om hva jeg kan si til de som mobber meg?
Anonym Jente, July 27, 2015

Vi svarer:Kjære deg.

Nå  blir det bestefar og ikke bestemor som svarer, håper det er greit for deg. Fordi dette er mitt ansvarsområde.

Jeg skjønner deg veldig godt, for jeg kjenner masse mennesker som har blitt mobbet i barndommen og ungdommen.  Jeg har også blitt masse mobbet da jeg var ung.  Det er som du sier:  Det er ikke et øre som mangler som er problemet ditt, eller hvor mye du hører.  Det er de veldig vanskelige følelsene du kjenner når folk erter deg som er problemet.  Det hadde vært veldig lett å si at du ikke skal bry deg om det, for det greier du ikke.  Og det er ikke veldig mange som greier akkurat det.

Jeg går ut fra at mye av mobbingen skjer på skolen.  Det er faktisk slik at alle skoler i dag har plikt til å sørge for at mobbing ikke skjer, og de kan bli straffet dersom det ikke greier å holde mobbingen unna.  Jeg håper du har snakket med lærer eller helsesøster om dette.  Dersom de hører om mobbing på skolen skal de varsle rektor som er nødt til å gjøre noe med det.

Nei, jeg har faktisk ikke et VELDIG GODT råd til deg, for det er vanskelig å svare en mobber.  Men du kan jo forsøke å mobbe han eller hun som mobber fordi han mobber andre mennesker. Kanskje de får litt å tenke på da.

Eller spørre om at vedkommende er så fantastisk flott og flink siden han/hun må bruke andres mangler for å skjule sin egen svakhet.

Det er ofte slik at mobberne ikke har det så greit i sitt eget hode.

Lykke til

Hilsen bestefar M.Om Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.