Spørsmål:


Hei bestefar :D Jeg har lenge lurt på hva jeg skal bli. Jeg har egentlig ikke peiling. Jeg liker å holde på med mye rart. Men spesielt så liker jeg å hjelpe mennesker. Jeg liker veldig godt å passe på små barn og se at de har det bra. Nå går jeg på studiespesialisering på vgs. og håper veldig selvfølgelig at denne studien kan komme til nytte. Faktisk så er jeg litt opptatt av å tjene godt på jobben min, slik at jeg kan være “korttidsmisjonær” i Asia i ferier og lignende. Håper du kan komme med noen forslag til yrker hvor jeg får brukt evnene mine ;)
K... Gutt, January 1, 2014

Vi svarer:Hei K!
Du har mange muligheter. Du har nevnt at du liker å hjelpe mennesker, og at du ikke er så opptatt av lønn og penger.
Det kan du teste ut ved å ta et år etter på folkehøgskole etter videregående. Da får du muligheten til å dra på korttidsopphold i utlandet.
Du kan også gå på en bibelskole eller en annen kristen skole som tilbyr korttidstjeneste. Flere misjonsselskaper tilbyr ettåringstjeneste på noen av sine felter.
Du kan snakke med en rådgiver om yrkesvalg og få kataloger over hvilke yrker du kan ta med ulike utdanninger som bakgrunn.
Barnehagene trenger mannlige førskolelærere. Barnevernspedagog er også en mulighet.
Det kan være et problem å ha mange muligheter. Da er det bra å snakke med noen som kjenner deg, og som du snakke videre med.
Lykke til!

Hilsen
Bestefar


Om mscrew