Spørsmål:


Hei Bestefar. Jeg er ikke så god i fotball. Og så har jeg det litt vanskelig med matte på skolen. Gutta i klassen mobber meg ikke, de prøver å ha meg med på det meste, men enten jeg skal spille fotball, eller vi trener med å løpe, så går det ikke fort nok. Jeg føler at jeg aldri er god nok. Men jeg liker å fiske. Åsså får jeg fisk ofte. Men det ser jo ikke kammeratene mine. Så viss jeg sier noe om når jeg har vært på hytta til onkel og fiska, trur de ofte at jeg juger. Den vonde følelsen om at jeg aldri er god nok, åssen skal jeg bli kvitt den ?
S... Gutt, October 4, 2013

Vi svarer:Hei S.
Du beskriver en litt vanskelig situasjon.
Men takk skal du ha for  at du kontakter oss.  FØRST: ALLE ER GODE NOK ! Dette gjelder også deg.
Jeg tror jeg kjenner igjen noe av det du skriver om. Da jeg var gutt var ikke matte det sterkeste faget mitt. Jeg var ganske rask med ballen. Men håndball syntes jeg var mye enklere. Ingen i gata ville spille håndball, enda vi hadde ei flott “ball-løkke” der vi kunne drive med det meste. Selv om vi hadde hytte ved sjøen var jeg ikke god til å fiske.
MEN HER ER KANSKJE NOE DU KAN GJØRE: Spør onkel om du kan ha med deg et par kamerater på fisketur. Dere må selvsagt ordne med svømmevester og fiskeutstyr i forkant, og med den evnen du har til å fiske, kan det hende at du får en eller flere av de andre til å bli interessert. Hvis de ser at du får fisk, og kanskje de også, vil det bli snakket om på en positiv måte.   
Det at noen snakker hyggelig og positivt om andre, gjør at mennesker liker hverandre mer, vil gjerne bruke mer tid sammen, og dermed skape gode følelser hos hverandre.
Forresten, vær aldri redd for å skryte på en ærlig måte av en eller flere som gjør noe bra. Det blir bare bedre, også for den som sier ordene. Jeg anbefaler deg å prøve.
 Og så går det an å tenke positivt, og si til han du møter på badet, foran speilet om morgenen: Heisan, jamen er det godt å se deg selv om du ser trøtt ut! For idag har du jo nye muligheter ! Gled deg til hele dagen!

Sprøtt ?   NEI, JEG VET AT DET VIRKER !
Hilsen bestefarOm Bestefar Olaf Raundalen