Spørsmål:


Hei bestefar. Jeg er med i en kristen klubb. Der sier særlig en av lederne at vi alltid skal være glade og takke for alt. Det takler jeg ikke, for jeg er ikke alltid glad og mange ganger opplever jeg ting som jeg ikke kan takke for. Er det noe galt med meg siden jeg ikke kan takke for alt og kan være både sur og gretten?
L... Jente, September 28, 2013

Vi svarer:Hei L,
Takk for at du bruker spørresiden vår. Du skriver at en av lederne sier at “vi alltid skal være glade, og takke for alt”.  Dette er din naturlige kommentar. Den vil i hvert fall jeg respektere, fordi at ikke alle dager er like !
Jeg har levd lenge nok til å ha opplevd noe i livet som det slett ikke er lett å takke for. Og da særlig hvis du mener å takke Gud.  Jeg tror nok at lederen ønsker å gi dere en svært positiv forståelse av det å være takknemlig. At han bruker ordet skal, synes jeg lett kan misforstås. Men at du da begynner å lure på om det er noe galt med deg, er vel å trekke hele saken for langt, synes jeg. At det er smart å tenke positivt, og å forsøke å gjøre de vanskelige opplevelsene til noe som du skal mestre sjøl, vil alltid være hjelp for dagene som kommer.
Ikke glem at den som tenker og gjør det som er positivt og godt mot andre, får mest positivitet tilbake.           SMIL  :-)

OG DET ER I HVERT FALL IKKE NOE GALT MED DEG. Vær deg sjøl, naturlig, men tenk positivt !
Da blir livet stadig litt rikere og litt enklere. 
Hilsen Bestefar.
Ps Jeg måtte lære i godt voksen alder at det å tenke positivt vil hjelpe meg. Begynn tidlig ! Det er lurere.Om Bestefar Gunnar