Spørsmål:


Hei bestefar!!! Jeg hadde en medaljing som jeg akkurat hadde kjøpt,og hadde akkurat satt inn bilder!!!mamma og pappa sier gjort er gjort!!!jeg vart veldig sint her forleden dag,og kastet den ut på jordet der vi har veldig høyt gress!!!! Jeg får ikke gå der fordi gresset skal til noen kuer i,ja,jeg vet ikke hvor!!!!jeg vil så gjerne ha den igjen,jeg vet jeg aldri hadde brukt den før,men det var noe spesielt med den!!! Jeg føler det aldri ville bli det samme med en ny!!!!hva skal jeg gjøre og hvordan skal jeg finne den????? Du er sikkert veldig klok!!!og mamma og pappa sier vi bare må kjøpe en ny men jeg vil ikke ha en ny jeg vil ha den!!!!værsåværsåværsåsnill og hjelp meg!!!!!
M... Jente, July 7, 2015

Vi svarer:Hei M,

Takk for at du spør oss. Jeg leser det som at du du mistet en medaljong med bilderamme.

Og så har du vært i overkant rask og gjort noe du angrer på. Gjennom et langt liv, har nok de fleste gjort slike handlinger som de ikke har tenkt nok over. Og så hender det at en fortvilet ungdom får svar fra foreldre eller andre, som ikke er helt som de ønsker, ungene altså. Da kan det hende at man like godt godtar først som sist at sånn er det bare.  Trist ?  Ja, men ikke desto mindre ganske realistisk, og virkelig. Besteforeldre kan være veldig kloke men ingen jeg kjenner er særlig gode på trylling!

MEN DET ER EN ENESTE MULIGHET: DERSOM MAMMA ELLER PAPPA KJENNER NOEN SOM DRIVER MED METALLSØKING SOM HOBBY,og det du kastet fra det var en metallgjenstand, så kan en dyktig “metallsøker-person” lete gjennom enga der du kastet gjenstanden, hvis mior /far er villig til å betale for ettersøkingen, eller mange av sparepengene dine må ofres for at du skal få den igjen.

Slike valg kan være vanskelige, men da du ber om et klokt råd, er dette det beste jeg kan gi idag

 

LYKKE TIL,

Og ikke glem at du kan fortelle om spør-bestefar til vennene dine.

Hilsen  bestefar INGAROm Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.