Spørsmål:


Hei bestefar. Jeg har noen rare drømmer som kommer om natta. Og så våkner jeg og husker hva det var. En gang var det om mormor som døde før jeg blei født. Men jeg har sett bilder av henne. Hun kom gående mot meg og skulle fortelle noe om mamma og så ble hun borte. I drømmen altså. og så har jeg drømt flere ganger at jeg faller fra ei bru eller en fjellknaus. Men det gjør ikke vondt, og så lurer jeg på om det betyr noe som helst.
S... Gutt, November 13, 2013

Vi svarer:Hei S!
Drømmer er spennende, men de kan også være plagsomme og vonde.
Det er egentlig du som må finne svaret på hva drømmene betyr eller hvorfor de kommer.
Men å dele en drøm og snakke om den, slik du inviterer til, kan kanskje gi deg noe til forståelse av drømmene.
   Ofte er slik at det vi ønsker oss som vi også drømmer om, altså er en slags ønske-drøm. De kan være et bilde på det du ønsker deg. Det kan også være slik at det vi gruer for eller er redd for, kommer opp som drømmer. For eksempel kan dine fall-drømmer være noe du er redd for skal skje med deg. Da sier kanskje drømmen at du trenger ikke være redd? Har du høydeskrekk?
Selv drømte jeg mye da jeg var på din alder, og det var ofte ting jeg hadde lest om eller sett på film. Jeg har det fremdeles slik at film og bilder virker sterkt på meg, og jeg vil ikke se på skrekkfilmer som kan gi meg mareritt. 
Drømmen der din mormor kommer mot deg, kan også være et uttrykk for at du ønsker du hadde møtt henne, men hun døde før du ble født. Slike drømmer kan ofte bli forstått dithen at du søker noe som du ikke finner.
Uansett, drømming er naturlig, og særlig i din alder. Det er hjernens måte å fortelle seg selv at den har det bra. Gjennom årtusener har menneskene prøvet å tyde drømmer, og det er jo en del av ditt spørsmål. Men jeg vil være svært forsiktig med å forsøke på dette, da jeg kan lede deg ut på noe om du og jeg ikke har kontroll på.
FORTSETT å drømme, vær ikke redd for drømmene dine, men prøv om du kan kjenne igjen situasjoner som du kan knytte til dagliglivet ditt, og hendelser, følelser, og reaksjoner.

Lykke til
Hilsen BESTEFAROm Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.