Spørsmål:


Hei Bestefar. Kan jeg spørre deg om noe som er svært vanskelig?Om en mann som liker å ta på meg. Altfor mye ?Altså broern til stemora mi, som jeg kaller Stea, hu har alså en bror som jeg kaller Stein. Veldig hyggelig, gavmild og interessert i det meste. Men at han er interessert i kroppen min, det får jeg ikke til å stemme. Og når pappa som jobber på anlegg i Oslo ikke er hjemme, hender det jo at Stein kommer selv om ikke Stea er her. Jeg kan liksom ikke jage han. Men nå har han to ganger klemt meg inntil seg og styki handa si utapå buksa mi der jeg har tissen. Det er vel helt feil ? Og jeg kan ikke fordra det. Det er min tiss som jeg bestemmer over selv? Og selv om jeg får 1oo kroner etter på. Ikke sant ?
C... Gutt, August 31, 2013

Vi svarer:Heisan unge mann !

Siden den bestefaren som skulle svart på ditt spørsmål sammen med ei bestemor, ikke er hjemme i Norge for tiden, tar jeg tak i dette og sier rett: Denne personen som tar på deg på den måten bør aldri komme i nærheten av deg.

Han HAR INGEN RETT TIL Å BEFØLE ANDRE MENNESKER som ikke ønsker dette selv, og dette gjelder spesielt for unge som dermed blir utsatt for en nærkontakt som er direkte ulovlig ! Denne STEIN har bare å holde seg vekk fra deg. Det kan være interessant om du fortalte han at du har drøftet saken med SPØR-BESTEFAR, og latt han lese dette svaret vi nå har gitt deg.

Dette bør du ta opp med STEA, og ikke minst din egen far når du kjenner på at det er riktig.

Poenget er at han har begått en straffbar handling, og at han IKKE får noe flere sjanser, Dette må være slutt. NÅ ! Dersom han finner på å bortforklare slikt med at det bare var en spøk, den eller de gangene han gjorde dette, så la han få tydelig beskjed om at dette  ER INGEN SPØK.

Og skulle han eventuelt komme med trusler om hva som vil hende deg dersom du finner at dette vil du gå til POLITIET med, så kan du si ifra der og da at du ringer 116111 som er barnas alarmtelefon, og forteller der om hvor du er, bor, hvem Stein er, ved navn og hvor han er å treffe. Vi er vet at de feigeste og mest stakkarslige er de som må ljuge og skjule at de gjør slike forbudte handlinger.

Uansett, dersom du vil fortelle til far, Stea eller Stein, så husk at vi i SPØR-BESTEFAR ER HER MED VÅR SVARSIDE FOR Å HJELPE SÅNNE SOM DEG.

Barn og unge er vår første prioritet, og vi har laget denne websiden/mobilappen for at du og andre skal få hjelp !!!

Lykke til med resten av livet, stå på, vær ikke redd men vær deg selv i ærlighet hver eneste dag. DA KOMMER DU LANGT.

Vennlig hilsen bestefar Ingar

 Om Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.