Spørsmål:


Hei bestefar.Noen ganger blir jeg skikkelig lei meg fordi andre jenter i klassen liksom står og studerer meg og slenger med leppa uten at jeg hører det. Andre ganger får jeg høre at Du ser jo ikke ut i de klærne. De er fra i fjor. Eller: Haru arva de eller ? Du er alt for bleik til å gå i hvit genser.Hva skal jeg gjøre for å stoppe dem? Har ikke lyst til å sladre.
M... Jente, November 12, 2013

Vi svarer:Jeg synes ikke det var noe greit å få spørsmålet ditt. Du har det ikke lett.  Ja, hvorfor må noen mobbe bestandig.  Jeg er sikker på at jenter og gutter som mobber føler seg veldig usikre. De gjør det for å hevde seg og for å tviholde på og imponere vennene sine. Kanskje de innerst inne misunner deg.
Uansett, de som mobber står svakt. Dersom du får med deg flere og tar tak i saken, og forteller mobberne at de oppfører seg på en svært ufin måte, og at de bør kutte ut slik oppførsel før det får konsekvenser for dem, så tror jeg dere har en mulighet til å lykkes.

Men  gjør noe med det for mobbing vil ødelegge for deg og andre som mobbes på din skole. Vær tøff, og snakk med en av lærerne som du stoler på. Du trenger ikke navngi noen men ganske enkelt fortelle hvordan du har det. Så er skolen forpliktet til å ta ditt problem på alvor.

Alle skoler er opptatt med problemet og sammen med lærerne kan dere finne en måte som kan hjelpe deg ut av din situasjon.

Hilsen bestefar.Om Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.