Spørsmål:


Hei Bestefar :-)Noen venninner og jeg har diskutert hva som kom først, høna eller egget.Og siden vi ikke kan bli enige, var det noen som sa at vi kunne spørre deg eller en bestemor på internett, da de hadde sett spørresiden din. Så da spør jeg, hva kom først ? Jeg trenger ikke svaret med en gang, men vi gjerne få et orntlig svar. Skjønner du. Hilsen oss :-) :-) :-) :-) og Mette :-)
M... Jente, February 28, 2013

Vi svarer:Kjære M,

Nå blei jeg overrasket over å få en sånn glad smiley-hilsen.

Kort fortalt: GUD kom først, fordi han skapte høna som blei laga slik at den skulle legge egg. Du synes kanskje at svaret var rart, men jeg er helt nødt til å si det jeg tror/vet, på samme måten som skolebøkene, lærerne og forskerne sier.

Du skjønner sikkert hvem jeg tror på. De som har skrevet lærebøkene tror, de også. Mange av dem vil bare ikke innrømme det. Mange mener at teoriene deres er mer enn gode nok. Heldigvis finnes det en del forskere som sier at for at GUD skulle lage høna, måtte han først bestemme seg for hvordan cellene som skulle bli til egg skulle dannes.

Han måtte tenke på at i hønas kropp måtte han benytte noe av det som heter kalsium som bygger bein, og andre harde deler til å bygge det som skulle bli skall. Og så måtte han regne ut hvor mange gram det skulle være. Men da måtte han også passe på at høna ikke spiste for mye av kalsiumen hver dag, men sånn akkurat passe.

Bestemor og jeg kunne skrevet mange sider om dette, men dette svaret blei ganske langt for å gi dere litt ekstra viten om svaret.  Men har dere mer å spørre om når det gjelder natur og skapelse og slikt, så må dere gjerne sende flere spørsmål til oss. Vi svarer mer enn gjerne.

Hilsen bestemor og bestefar.Om Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.