Spørsmål:


Hei bestefar og bestemor(hvis hun også får lese det jeg skriver)Jeg tror ikke på at gud har skapt jorda og universet og stjernene, fordi at det har vært der hele tida.Bestandig og uansett så har det vært der. Men da jeg kan spørre deg om alt, begynner jeg her:Hva var her før tida ? Og kan tida ta slutt ? Pappa ville ikke at jeg skulle si det, men han ville spørre om det samme.
J... Gutt, February 28, 2013

Vi svarer:Hei J,

Først må jeg fortelle at bestemor ikke får lese ditt brev uten videre. Dersom en jente spør om noe som er typisk for jenter, så går spørsmålet rett til bestemor. Du skal være så anonym som mulig. Og jeg ønsker ikke å kommentere det du ikke tror. Din tro er din. Men dersom du vil vite hva jeg tror må du spørre om det.

Sp.1 gir dette svaret: På samme måte som du begynte en gang, og pappa’n din før deg, så har alle ting en begynnelse.

Noen forskere diskuterer fortsatt, men i Sveits har mange forskere fra hele verden kommet fram til at en aller annen gang startet ”det hele” . Lenge siden…………ja, men der er ikke diskusjonen ferdig. Om tiden kan ta slutt svarer jeg at det finnes en naturlov som sier det. Enklest kan den forklares med at all orden ender i uorden.
(All materie nedbrytes) Eller alt det skapte ødelegges over tid.  Du kan si til din far at dette er en veldig forenkling av Termodynamikkens 2. lov) Og da er det logisk at når det ikke er mer igjen, så har også tiden tatt slutt.

Lykke til videre med slike spørsmål, og kom gjerne tilbake.

Hilsen bestefarOm Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.