Spørsmål:


Hei bestefar/bestemor spørsmålet gjelder at mamma og pappa krangler. Hva skal jeg si til dem for at de skal stoppe?
J... Gutt, January 11, 2014

Vi svarer:Hei J !
Takk for at du bruker oss.
Spørsmålet du stiller gjelder dessverre alt for mange familier over hele verden. Men noe av det verste er jo at i de landa hvor folk har det økonomisk ganske bra, der krangler foreldre mest. Det kan se ut til at folk blir alt for egoistiske eller sjølopptatte. Mange har lett for å si : Jamen, jeg mener….. eller hør her da, ….. eller det jeg mener er riktig…… eller jeg vil ha det sånn. ! Det er i og for seg ikke noe galt i å framheve meninger eller noe som man er helt overbevist om. Men en krangel har lett for å starte med at sånne meninger blir sagt litt for ofte og på feil tidspunkt i forhold til den som skal høre på. Da kan det lett bli: Jeg bryr meg ikke om hva DU sier. Jeg gidder ikke høre på sånt vrøvl… eller noen ganger enda styggere: HOLD KJEFT, …. og noen ganger ender det med at banning mot den svakeste gjør at ungene i familien eller den svakeste begynner å gråte fordi det er vondt og den svakeste føler at den andre part ikke forstår eller ikke VIL høre på meningene. Np
Når mamma og pappa krangler finner du noen av de måtene å være på som jeg beskriver øverst. Du er nødt til å fortelle dem at du også er en del av familien og har rett til å bli hørt ! Og da må de voksne sitte sammen med deg å høre etter hva du kjenner på som vondt og vanskelig. Fortell det rett fram. Si at de skaper dårlig stemning, eller lager det ekstra vanskelig å konsentrere seg om leksene. Og ikke glem å si ifra at du er glad i begge to. Og at det er nettopp derfor du ber dem finne en annen måte å være uenige på, enn ved høyrøstet krangel.
OG SÅ MÅ DU GJERNE VISE DEM AT DU HAR SPURT BESTEFAR fordi du følte at du trang hjelp.
Vi ønsker jo å hjelp barn og unge. Men kan vi i tillegg være til hjelp for foreldrene, slik at de forandrer seg til det bedre, ja da  har vi kommetveldig langt med hjelpen vår.  LYKKE til da J! Kom gjerne igjen med flere spørsmål.
Hilsen bestefar.Om mscrew