Spørsmål:


Hei Bestefar! Mamma og pappa har vært skilt i snart 8 år. Det har gått helt fint, fram til nå. De krangler veldig mye, og de greier ikke og samerbeide! Jeg får ikke vite hva de krangler om, men jeg får ikke hver like mye hos pappa som jeg var før.. Jeg syns det er veldig vanskelig, siden jeg er like glad i begge to.. Men nå i det siste, har jeg vært sikkelig sint. Jeg er redd for at barnevernet eller politiet kommer! Vi har det ganske bra hjemme, men jeg kunne ønske de kunne bli venner igjen.. Jeg vet igrunn ikke hva jeg skal si til de, siden de sir at jeg ikke har noe med saken. Men jeg er redd for hva det kan være…
E... Jente, January 10, 2014

Vi svarer:Hei!
Takk for at du skriver om hvordan du har det. Skilsmisse er vondt, og det er vanskelig å være like glad i begge foreldre, når de har gått fra hverandre. Det er fint at du sier at det har gått bra til nå. 
Du er nå ganske voksen, og hvis det er slik at du vil være like mye hos pappa som før, så tror jeg du har rett til det. Jeg vet ikke om du bor mest hos mor eller hvordan samværet er ordnet, men det finnes regler for dette som du kan sjekke. Barnets rett til å bestemme øker med årene.
Det er ikke bra at dine foreldre ikke kan samarbeide, og at de krangler mye. Det er bra at du har sagt hva du føler, og at du er blitt sint!
Hvis de sier at du ikke har noe med saken å gjøre, så er det feil. I hvert fall har det med saken å gjøre at du har det vondt på grunn av deres dårlige forhold. Hvis du er redd for noe, bør du kontakte psykolog på skolen eller barnevernet.

Hilsen
Bestefar


Om mscrew