Spørsmål:


Hei BestefarRett på sak. Jeg lurer på om jeg blir forelsket i en gutt. Det er noe jeg ikke kan snakke med mor eller far om da de er troende katolikker. Og jeg vet at enhver tanke på at sønnen kan bli homo vil virke forferdelig på dem,Og da min egen bestefar bor i Syd-Frankrike og ikke forstår min norsk, og jeg ikke kan nok fransk, så spør jeg deg om hva jeg bør gjøre.
C... Gutt, March 2, 2013

Vi svarer:Hei C,

Takk for spørsmålet ditt. Du forteller så åpent om hvordan du tror dine foreldre vil reagere. Jeg er nødt til å ta dette et steg av gangen.

Ja, det er riktig at troende katolikker har et ganske konservativt (noen kaller det gammeldags) syn på hvorvidt man skal akseptere homofili eller ikke. Og jeg har naturligvis forståelse for at du ikke kan snakke med din egen bestefar.

Men aller først bør du tenke gjennom om du egentlig har lyst til å bli homo. Du er sannsynligvis ikke født som homo.

Så kan du bruke litt tid på å treffe jenter som du synes er vakre, sjarmerende og som synes det er OK å bruke fritid sammen med deg. I din alder er det ikke unaturlig at begeistring for andre mennesker får litt uklare utslag.

Men hvis du synes at du ikke er i stand til å rydde opp i tankene og følelsene, vil jeg gi deg råd til å ta det opp med dine foreldre, uansett. HUSK de er veldig glade i sitt eget barn, og når du bruker en anledning til å snakke alvor med dem vil de måtte ta seg sammen og høre på hva du har å si.

Ditt eget forhold til tro, lære og liv vil naturligvis også påvirke dine valg. Hvis du derimot synes at svaret mitt ikke var godt nok, så skriv til meg igjen, så jeg kan utdype svarene mer. Eller snakk med en prest som du mener kan lytte til det du har å si.

Hilsen bestefar Ingar                                                                                                                                                                                 (på vegne av bestemor Heidi som har slike saker)Om Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.