Spørsmål:


Hei Bestemor! Jeg er en jente på 12 år! Forrige uke var jeg på besøk hos min bestemor sammen med min kusine på 8 år. Jeg er ikke en veldig stor jente, så jeg bruker av og til bilpute hjemme når jeg sitter i bil. Men hos bestemor måtte jeg bruke ordentlig barnesete med seler, og motivet var ganske barnslig. Kusinen min brukte bare pute, siden hun er ganske mye større enn meg. Det var litt flaut å måtte få hjelp med selene, men samtidig satt jeg bra. Jeg ville ikke si det til henne, bør jeg det? For jeg har lyst til å bruke det neste gang jeg skal til henne.
T... Jente, January 27, 2016

Vi svarer:Hei du jente på 12 år.

Først må jeg takke for at du spør oss besteforeldre, og så må jeg be om unnskyldning for at det tok så lang tid å få svar.  Jeg har vært for treg.  Unnskyld!

Kan skjønne at du reagerer på dette.  Det er lett for en bestemor å tenke mer praktisk enn på følelser.  Hun tenkte nok absolutt ikke at nå skal jeg sette barnebarnet mitt i barnesete slik at hun kan føle hvor dumt det er å være så lita.  Hun så det var praktisk og trygt.  Og så gjorde hun det slik.

Jeg tror at bestemor vil forstå veldig godt hvordan dette føles hvis du forteller henne det.  Hvis du synes det er vanskelig å si det, foreslår jeg at du tar med en pute neste gang, og når dere skal ut og kjøre, sier du bare at du vil bruke denne.  Hjelp bestemor å få setet ut av bilen (jeg synes noen ganger de er litt vanskelige og litt tunge å få ut..) og så setter du deg slik at det føles greit for deg.  Jeg ville sette veldig stor pris på at mine barnebarn sa ifra når de reagerte på noe, håper og tror at din bestemor også tenkte slik.

Lykke til!

Hilsen bestemor EldbjørgOm Bestemor Eldbjørg R