Spørsmål:


Hei bestemor og bestefar.Kan jeg holde hemmelig for mamma at jeg er forelsket i en gutt i en annen klasse? Han er bare så kjekk. Men må jeg ikke holde det hemmelig for han også ? Han kan jo bli sinna på meg ? Jeg har ikke sagt noe til noen om det, men synes at det er rat å ikke dele det med andre. Bør jeg la være å si noe ?
H... Jente, November 13, 2013

Vi svarer:Hei H.
Hemmeligheter er noe man BARE deler med en man er HELT sikker på at er i stand til å holde munnen lukket.
Men selv da, kan du bli fryktelig skuffa.
Mamma er den personen som alltid skal være til å stole på.
Gutten som du virker så forelsket i bør i hvert fall  ikke få vite noe før DU er helt sikker.
Men underveis kan du jo forsøke å ha en prat eller to med han for å lære å kjenne til hans bakgrunn, hva han liker å gjøre på fritida, hva slags filmer han ser på og bøker han leser…  musikksmak….dette bare nevner jeg for at du skal føle deg trygg i samtale med han. Ikke si noe om forelskelse før dere har hatt noen flere slike samtaler. Du vil kanskje undervegs oppleve at han ikke er interessert i å snakke med deg. OK da har du i hver fall ikke sagt noe som han kan bruke mot deg.
SPØR ALDRI direkte om noe for å få et JA eller et NEI svar. Prøv med hvordan, hvis, på hvilken måte, hva tror du om,  og slik kan du få mye utav samtalen uten at du utleverer for mye av deg selv. Kanskje han faktisk blir nysgjerrig på å vite mer om deg ? Han kan komme til å bli forelska han også dersom du bruker kvinnelist. Kan hende at han er interessert i å treffe deg etter skoletid  mer enn en gang dersom du klarer å holde igjen og ikke avsløre hemmeligheten din. Prøv da vel.
Hilsen en gammel bestefar som har vært forelsket i flere.Om Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.