Spørsmål:


Hei jeg blir ofte plaget og ettet av andre fordi jeg er så lav er kun 1,45 og lyver som oftest om høyden min til alle sammen skal begynne på ungdomskolen og frykter at det bare kommer til og bli verre. Jeg vet det blir flaut og gå på ungdomskolen når alle andre ser på meg som en 3.klassing
S... Gutt, April 1, 2014

Vi svarer:Hei S:

Jeg ser at dette er et stort og vanskelig problem for deg, og at det dessverre er lite å gjøre noe med, dvs tankene rundt det kan vi gjøre noe med, men selve veksten din, den må naturen sørge for i sin tid.

Jeg er bestemor, men jeg jobber og på ungdomsskolen.  Der begynner det mange små 8.klassinger.  Du ville ikke vært den eneste på 1.45 i noen av de kulla jeg har fulgt gjennom skolen.  Det merkelige er jo at mange vokser 30-40 cm i løpet av u-skolen, noen vokser ikke før enda seinere. Veldig sjelden at de fortsatt er 1,45 når de er 25 år.  Husker du å ha lest om Napoleon?  Den franske keiseren som erobret mange land i Europa?  Han var stor han!  Men han målte bare 1,52 som voksen.

De som mobber noen, enten det er for høyde eller andre ting, de er virkelig små!  Ingen kan legge en cm til sin høyde, det er programmert i genene våre, men du kan løfte hodet og spørre om andre er større enn seg selv!  Slapp av, dette går fint!

Kom gjerne med flere spørsmål eller kommentarer!  Lykke til!

Hilsen bestemor som har konferert med en av bestefedrene om spørsmålet ditt.Om Bestemor Eldbjørg R