Spørsmål:


Hei, jeg er ei jente på 15 snart 16. Snart har jeg vært sammen med en gutt i 5 måneder, men tror jeg må slå opp. For en god stund siden begynte jeg og lure på om jeg kanskje liker bare jenter, men tenkte ikke noe over det da. Men nå tror jeg bare at jeg liker både gutter og jenter. Jeg vet det ikke er noe galt i å være bifil, men vet ikke helt hvordan jeg skal si det til kjæresten min eller vennene mine. Det jeg lurer på er vell egentlig om hvordan man skal si at man er bifil til venner, eller om det er noe de bare finner ut etterhvert?
c... Jente, January 10, 2014

Vi svarer:Kjære  C ! 

Det kan ta et langt liv å forstå seg selv, og det er ikke sikkert man forstått alt da heller.  Du er i en fase da kropp og sinn utvikles.  Om du er usikker på om du liker gutter eller jenter eller begge deler, er det naturlig.  Det kan ennå ta flere år før du blir helt klar over dette.  Men du lever her og nå.  Og hva skal du si til kjæresten din?  Jeg tror det er lurt å være ærlig, selv om han kanskje blir overrasket over at du også blir tiltrukket av jenter.  Og hvis du er usikker, er det lurt å være ærlig om det også.  Muligens har han allerede har skjønt at noe ikke er helt i orden mellom dere.   Et kjæresteforhold kan jo ikke fungere hvis den ene parten ikke har lyst til å være sammen lenger. 

Når det gjelder hva du skal si til vennene dine, synes jeg det avhenger av hvor nære og gode venner de er.  Det går an å snakke med den eller de som står deg nærmest.  Ellers tror jeg du bør unne deg tid til å bli enda bedre kjent med deg selv og finne ut hva du vil.  Dette er en personlig prosess, og det er ikke sikkert alle venner bør involveres i det. 

Kanskje du trenger å snakke med en voksen også?  Er det en du har tillit til i familien din?  Eller på skolen? 

Jeg ønsker deg alt godt i denne tiden du er inne i nå! Og du må gjerne komme tilbake med andre spørsmål som du mener er viktig i denne saken.

Hilsen bestemorOm mscrew