Spørsmål:


Hei, jeg føler meg redd for pappa og for og være alene hjemme med han. I dag 16 juni, ble sykkelen min ødelagt uten at jeg visste hvordan i huleste den ble ødelagt. Når jeg spurte om hjelp så kom han ut, jeg gikk inn og så gjennom Instagram. Når han kommer inn igjen sier han “synes du det er så gøy å ødelegge sykkelen? Fra nå av kan du gå! Du ødelegger det du får så den sykkelen rører du ikke engang!!” Denne opplevelsen var bare en av de minste.. en gang så sto han rett opp mot ansiktet mitt å skrek, etterpå dyttet han meg i senga og jeg fikk vond i brystet. Men det er mye mer om han som egentlig værre en det du fikk høre må? Vet dere om noen steder hvor jeg kan få litt mer fysisk hjelp med og få meg til å føle meg trygg i et hus sammen med bedre foreldre..
A... Gutt, June 21, 2017

Vi svarer:Jeg skjønner godt at du har det vanskelig. At du føler deg urettferdig behandlet og at du og din far har problemer. At far din er voldelig mot deg og slår deg. Jeg skjønner også at dette ikke bare handler om den ødelagte sykkelen, men at det er enda vanskeligere ting som du strever med.

Jeg tror du må våge å fortelle dette til en voksen som du kan stole på, en du kjenner godt. Det kan være læreren din, skolehelsesøster, skolelegen, skolepsykologen, leder i idrettslag, hvis du er med i det, presten, hvis du kjenner han eller henne, eller noen annen som du er trygg på. For du kan ikke gå å bære på dine vanskeligheter alene. Læreren, helsesøster, lege, psykolog og prest har alle taushetsplikt. De kan ikke fortelle til andre hva du sier uten at du gir dem lov.

Det finnes løsninger, også for deg. Jeg er selv bestefar til ei jente på 10 år som måtte flytte hjemmefra da hun var 3 år gammel. Hun fikk det bra hos sine nye foreldre. Men hvis du og din far, med hjelp fra andre kan få det bedre for deg hjemme, er kanskje det det beste. Du sier ikke noe om din mor. Hun er kanskje din nærmeste som kan hjelpe. Har du prøvd å snakke med henne om det du opplever med far.

Ellers kan du ringe Alarmtelefonen 116111. Der er det noen som du kan snakke med, noen som har taushetsplikt, ikke sier til andre, og noen som kanskje kan hjelpe deg.

Vennlig hilsen bestefarOm Bestefar Erling