Spørsmål:


Hei. Jeg har behov for en fundamental endring i livet mitt da jeg føler meg som en slave av systemet. Jeg har oppnådd alt jeg kan innen mitt fagfelt, flygning. Jeg er kaptein og flyr stort fly for et kjent selskap, men føler at det kommersielle presset er for stort. Lavere lønninger, mer jobb, mindre fritid. Jeg klarer ikke se meg selv i bransjen særlig mye lenger. Ifjor opplevde jeg en dramatisk nødsituasjon på jobb som jeg og mitt crew løste på en upåklagelig måte. Men ekstra påskjønnelse fikk vi ikke. Dette var dråpen for meg. Jeg ønsker derfor å spørre en livserfaren senior om tips ift videre livsførsel. Økonomien er stram, jeg har samboer og et barn på to år, bor i hus, har to biler og en båt. Det vesentligste blir å få hjelp til å finne en annen jobb hvor jeg formodentlig kan få benyttet min svært spesifikke erfaring, men sekundært tips til det økonomiske perspektivet. Er flyttevillig. Ærbødigst, Chr.
c... Gutt, December 31, 2013

Vi svarer:Hei Chr.,
Du har nådd toppen veldig tidlig, som mange flinke menn gjør i vår tid.
Det er bra at du spør som du gjør, og kanskje er det spørsmålet: Er det dette jeg skal gjøre resten av livet? som uroer deg.
Det er et stort skritt å hoppe av en flygerkarriere, og du har vel mulighet til å pensjonere deg tidligere enn de fleste yrker? Så en mulighet er å tenke at du skal holde på til det kan skje, men forsøke å få til endringer i selskapet og i arbeidsforholdene.
Du og samboeren må drøfte dette nøye før du evt hopper av.
Jeg forstår at det rant over etter den dramatiske nødssituasjonen du skriver om, og det synes jeg du skal søke faglig hjelp til å bearbeide for din egen del. Jeg synes også dere som var med på det skal ta det opp med ledelsen. 
Et gammelt råd er å ikke gjøre store forandringer når en er frustrert eller oppgitt. Ro ned og tenk nøye i gjennom alternativene.
Når det gjelder andre yrkesmuligheter, kan du snakke med et firma som driver formidling av kvalifiserte folk og søke råd der.
Når det gjelder der økonomiske, går det an å selge noe og sette tæring etter næring. Særlig hvis det med penger ikke betyr så mye lenger.

Hilsen
Bestefar

Ps. Det finnes flere gode alternative flyselskap som flyr bush-charity for en som ønsker å holde “propellen i gang”.

Dette er en helt annerledes og meningsfylt utfordring som ikke betaler som SAS, men gir MYE annet igjen.Om mscrew