Spørsmål:


Hei. jeg har lyst på et kjæledyr men får ikke lov av mamma og pappa. For mitt forrige kjæledyr var en kongle. Som ble spist opp av et ekorn. jeg kalte den konglea Jeff. men nå vill jeg ikke ha noen andre kongler. Nå vil jeg ha et ekte som jeg kan mate og gi omsorg til og kose og passe på. Og alt det der for fleste parten i klassa mi har kjæledyr. Please gi meg råd . jeg bryr meg ikke hvilket dyr så lenge det er snilt og lever fra starten til døde ( døden:'( )
A... Gutt, August 9, 2015

Vi svarer:Heisan, ditt spørsmål om anskaffelse av kjæledyr virker i utgangspunktet litt søkt, eller sært om du vil. Jeg har svært vanskelig for å godta innledningen om at det var en kongle som blei spist av et ekorn, og at dette er grunnen til spørsmålet ditt. Derfor vil jeg bare svare som en bestefar på resten, nemlig hvordan få mor og far til å godta at du får et kjæledyr. Jeg har erfaring med slike anskaffelser selv, og da blir det veldig enkelt for meg å gi deg følgende råd:

1. Lov dine foreldre skriftlig at det kjæledyret du ønsker deg skal du betale prisen for selv av oppsparte penger!

2. Lov foreldrene dine skriftlig at du skal gjøre en grundig undersøkelse om ansvaret ved å ha kjæledyr.

3. Fortell foreldrene dine skriftlig hvorfor du velger akkurat det dyret, enten det er hamster, hvit rotte, hest, krokodille, hund eller         katt, eller en hvilken som helst fugl eller annet dyr.

4. Du skal selv betale for den innretningen (bur, stall, hus osv. ) som dyret skal bo i. Loves skriftlig.

5. DU lover skriftlig at du foretar selv all nødvendig mating, kropps-stell, og rengjøring av dyrets bosted.

6. Du lover skriftlig at den dagen du ikke ønsker å ha dyret lenger, eller ved dyrets død, så skal du betale for de omkostningene         dette medfører.

Når du har skrevet de 6 foregående løftene, og underskrevet med ditt navn, da har du tenkt igjennom hva det vil si å ha et kjæledyr, og hva det vil koste / kreve av deg å eie, pleie og leve med et kjæledyr.

 

LYKKE TIL

Bestefar IngarOm Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.