Spørsmål:


hei, jeg lurer på om det er noe et barn kan gjøre vis foreldrene ikke har så mye penger ?
a... Jente, December 25, 2013

Vi svarer:Kjære A.

Du kommer med et spørsmål som mange ikke tør stille.

Ja, hva kan et barn gjøre ?  Nå skal jeg prøve å være tydelig, selv om jeg ikke kjenner den situasjonen som du tenker på.

Gjelder det dine egne foreldre ? Dersom vi er enige om det, så må vi prøve å tenke oss følgende:

Maser du (dere) om å få noen spesielle ting. ? Til jul ? Eller ellers ?

Hva er det du mener med  “IKKE SÅ MYE PENGER “? Vet du at de er veldig nøye med å ikke bruke penger på unyttige ting som sigaretter, snus, alkohol og slikt ? Vet du om de bruker mye penger på tipping, spill, trav og spill på nettet ?

Det er kanskje skummelt å skrive det, men alle de UNØDVENDIGE tingene som jeg har nevnt her, KOSTER MANGE PENGER HVER MÅNED. Og hvis man multipliserer det med 12, så finner man fort ut at dette blir mange tusen kroner hvert år. OG SÅ ER DET SLIK AT DET ER BARE VOKSNE SOM FÅR LOV TIL Å DRIVE MED SLIK UNØDVENDIG PENGEBRUK.      Urettferdig ?   JA.  Unødvendig?   JA.    Uansvarlig i forhold til barna sine:  JA !

Men hva kan så barna gjøre med dette, er ditt spørsmål. Mitt forslag er at dere i fellesskap skal finne ut av hvor mye penger som brukes til NØDVENDIGE ting, og hvordan og hvor mye som gå til bare unødig “SØL”. Hvi foreldrene går med på å sitte sammen og bruke kalkulatoren. og skrive ned tallene og hva de betyr, SÅ KAN MYE BLI MYE BEDRE.

Hilsen Bestefar som snakket med bestemor om dette for å se om hun var enig. Og det er hun samtidig som hun ønsker at dere må få et godt nytt år i 2014.Om mscrew