Spørsmål:


Hei:) jeg vet ikke om jeg tok helt riktig kategoritil dette spørsmålet men ja…Mamma er sykemeldt for hun er psykisk syk. Å det sårer å se henne så sliten.Å jeg føler at det på en måte er litt min feil at hun er det. Hun må altid rydde opp etter meg og mase på meg, så jeg får gjort noe. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det her… tror du det er min feil? Å hva kan jeg gjøre for å få sitvasjonen til å bli bedre?
m... Jente, February 3, 2014

Vi svarer:Kjære M
Nei, det er ikke din skyld at mamma er psykisk syk, men forstår deg veldig godt at du synes det er leit å se henne så sliten.  Det betyr at du er glad i mamma.  Det er mange som ikke ville brydd seg om mamma var sliten.  Når et menneske er psykisk syk så er det en medisin som er enda mye bedre enn tabletter og samtaler med psykologer, og det er å oppleve kjærlighet fra dem som er rundt en.

Hva kan du gjøre?  Kanskje du kan vise mamma at du kan være flinkere til å rydde opp etter deg?  Kanskje hun maser på deg fordi du ikke gjør leksene dine, eller handler på butikken, eller går ut med søpla?  Da synes jeg du skal bli enda flinkere til å gjøre det du skal gjøre.  Da kan mamma skryte av deg i stedet.

Jeg vet ikke hvorfor mamma er psykisk syk, jeg bare vet at det ikke er du som har gjort henne slik.  Men det er like sikkert at hun blir fortere frisk dersom du viser at du setter masse pris på det mamma gjør for deg.
Du kan gjerne fortelle henne om vår kontakt.

Dette blir gøy, gjør det ikke?

Hilsen bestefarOm Bestefar Magnar