Spørsmål:


Hei kjære bestefar/mor Hvordan får jeg ei jente til å like meg? Hilsen ø
&... Gutt, January 8, 2014

Vi svarer:Denne gangen er det en “gammel gutt” som vil svare deg Ø.

I løpet av ungdomstiden var det jo uansett gøy å ha kjærester som man opplevde mye flott og spennende sammen med.

Spørsmålet ditt rommer “hele pakka” av problematikk rundt det å være ung. Det å bli likt, være populær, interessant, gøyal, sjarmerende…. ikke minst føle at man blir sett av de man ønsker skal være oppmerksom på deg.  Da jeg IKKE er dame, blir det svart litt fra “mannesiden, men jeg skal også la en av de kloke bestemødrene lese mitt svar og så kan hun legge til sitt før vi leverer det til svarboksen vår. Mitt svar blir litt skjematisk:

Vær alltid naturlig hyggelig.

Ikke vær redd for å fortelle litt om deg selv, musikksmak, hobby, hva slags miljø du trives best i, idrett, skole/ framtid.

MEN pass på at dette kommer etter at du har vist den aktuelle dama at du er interessert i henne. 

Ikke overdriv, men dersom du har lyst til å bli kjent, så si det rett ut. Fortell at hun virker interessant og at du kunne tenke deg å treffe henne regelmessig. Ikke for ofte i starten, men la henne bestemme hvor ofte. 1- max 2 ganger pr uke.

Kanskje hennes foreldre gjerne ser at hennes skolegang blir prioritert, og at “hun ikke flyr med gutter hver eneste kveld”.

dersom du kjenner noen i hennes nærhet/vennekrets/familie, kan du begynne å treffe de et par ganger før du tar den direkte første kontakten.

Vær naturlig.  Hva med idrett?

Spiller du noe instrument ?

Kan du synge ?

Tegne ?

Har du noen spesielle egenskaper som du kan imponere med uten at du virker brautende (Altså ikke skryter av deg selv, men gjør / utfører ved en passe anledning)

Det er utrolig mange flotte damer der ute som gjerne vil ha en ordentlig gutt. (Men det er bare det at de må søke litt fart og spenning før de slår seg til ro)

JUST TRY, som det heter på “nynorsk”. Skriv gjerne til oss igjen og fortell om kjærligheten.

Hilsen bestefar.

Her kommer bestemors tillegssvar når det er klart :

Kjære deg! 

Er det en spesiell jente du tenker på? En som du liker?  Jeg går ut fra at svaret er ja.  Hvis du ønsker å bli kjent med henne, så må du våge å nærme deg.   Ta kontakt, vær hyggelig, snakk.  Finn ut hva hun er interessert i, hva hun liker.  Hvis du er forelsket, vet du sikkert mye om henne allerede.  For den som er forelsket, tenker ikke på annet enn den man er forelsket i.  Vis henne oppmerksomhet på en positiv måte i passelig mengde.  Ikke innpåsliten eller klengete, men med respekt.  Humor kan være topp, hvis det treffer, og bånn, hvis det ikke treffer eller går over streken. 

Hun må få sjansen til å bli kjent med deg.  Du må vise henne hvem du er, og at du er en flott fyr. Men selvskryt vil hun nok ikke like.  Men hun vil oppdage de gode egenskapene dine etter hvert som hun blir kjent med deg.  Vis henne  at du bryr deg om henne og at du er til å stole på.  Du vil merke nokså fort om hun er interessert i å bli kjent med deg.  Blikk og kroppsspråk sier mer enn ord. 

Jeg kan ikke tilby et lager av sjekketriks, tror ikke det er poenget.  Og det finnes ikke fasitsvar på dette spørsmålet. Heldigvis.  Her er det snakk om magefølelse.  Hopp i det.  Du kan få deg en trøkk, men det kan også gå veldig bra.  Uansett vil du samle erfaringer og lære av livet.   Kanskje hun venter på at du tar kontakt?

Hilsen bestemorOm mscrew