Spørsmål:


Hei! Meg og kjæresten var sammen hele tiden de første 7 mnd, men plutselig ses vi ikke mer enn en til to ganger i uka. Noe jeg syntes er veldig vanskelig siden jeg har bodd alene i 8 år og ble ganske glad i at vi nesten bodde sammen. Han er det han kaller for introvert, men vi var sammen så mye mer og nå sier han ofte nei til meg.. Hva skal jeg gjøre? Jeg ønsker så at vi skal ha det som før igjen å være masse sammen igjen.. Jeg ønsker ikke å gi opp. Hvis vi tidligere har snakket om forholdet har han sagt ” jeg kan ikke gi deg det du trenger ” men det er jo akkurat det han har gjort, men nå liksom tatt tilbake. Jeg griner hele tiden fordi jeg er så mye alene.. Hvordan kan jeg få han til å ville være mer med meg?
A... Jente, August 29, 2018

Vi svarer:Kjære deg:  Du skriver og forteller om din fortvilede situasjon fordi forholdet til kjæresten ikke er slik du drømmer om.  Du forteller at du har bodd alene 8 år før du ble sammen med kjæresten din, og de første månedene var dere sammen nesten hele tida.  Du har trivdes med dette, men så forteller du at kjæresten din er introvert, og ikke ønsker eller makter en så tett binding.  Vi mennesker er forskjellige, og første regel for å lykkes i et forhold er nok en gjensidig respekt for hverandres ønsker og egenskaper.  Hvis jeg forstår rett din kjæres personlighet, introvert, må han få tid alene.  I motsatt fall vil han bli helt utbrent.  Han var masse sammen med deg i 7 mnd fordi han er veldig glad i deg, men så kjente han at han måtte lade batteriene.  Det ser ut som du lader dine batterier best sammen med han, men hvis dette forholdet skal ha en framtid, må du finne andre aktiviteter og venner som du kan kose deg med og som lader dine batterier/gir deg overskudd når han trenger tid uten deg.  Gråt og fortvilelse er trist og krevende, men dessverre kanskje ikke noe som vil binde han til deg, han vil heller kjenne på at dette blir mer enn jeg klarer.   Vær takknemlig for det flotte forholdet dere har når dere er sammen, og la han kjenne at du er så glad i han at du unner han alenetid.

Lykke til med livet ditt og med fellesskap med andre mennesker..  Og husk:  Vi kan aldri eie en annen, bare være takknemlige og glade for at vi får være sammen.

 

Alle gode ønsker fra bestemorOm Bestefar Erling