Spørsmål:


Hei nå i påsken så var diskoteket opent å eg fekk en melding den kvelden om eg kunne komme bort på diskoteket å vere med noen venner. så da eg kom der var di fleste venne mine fulle å hadde det kjekt eg begynte å drikke å tilslutt så ble eg full så eg trefte xkjæresten min der hun satt seg ned med meg og pratet en stund så gjekk hun så kom kompisenne mine og satt eg ned med meg å vi satt der i noen timer å snakket så sa hele gjengen att dei skulle ut å røyke eg røket ikkje å ble sittende å vente på den det gjekk 1 og en halvtime så eg gjekk ute å så etter dem men di var borte så sa dørvaka att dei hadde stukket av på en privat fest eg ringde etter taxi men dei hadde fullbukket hele natta så det var sånn sirka 1 time med bil hjem så eg måtte gå hjem i over 3 timer for å komme hjem. egnetlig var det ikke forsvarilg å gå hjem så full som eg var. hva synset du om denne oppførelsen ? sorry for at skriver veldig dårlig.
O... Gutt, April 22, 2014

Vi svarer:Hei O.

Dette var skrale greier. Jeg mener : Jeg føler virkelig med deg. Altså, fordi du ikke var tilstede, så blåste de en lang marsj i å henvende seg til deg og spørre om du skulle være med ? Hvis det er sånne kompiser du har, så må jeg si at verdien av deres såkalte vennskap ikke er mye å samle på. Jeg vil ikke moralisere, men uansett så vil du ha bedre kontroll på situasjonen dersom du IKKE blir full. Sjøl har jeg hatt for mye øl innabords en gang i min ungdom, og blei direkte sjuk. NO MORE, sa jeg. Det å ha kontroll på enhver situasjon som andre involverer en i, er alltid en fordel. I hvert fall vil din situasjon bli bedre om du sier til deg selv at DU VIL HA KONTROLL. Da blir det ikke så lett for de andre å “bare glømme” deg. Eller sagt på en annen måte:  når du er våken for det som skal til å hende, kan du sjøl gjøre det du helst ville ha gjort om du var klink edru.

Men de derre kompisene dine gir jeg ikke mye for. Deres oppførsel er uansett direkte U-kameratslig !                             Kanskje du skulle se deg om etter noen kamerater som har mer vett på å ta vare på hverandre ?  Jeg bare spør.

Lykke til O, og kom gjerne tilbake til oss med andre spørsmål du trenger et svar på, og du må gjerne bruke det vi har svart til andre som trenger en eller annen form for hjelp eller råd / svar på noe de lurer på.

HILSEN BESTEFAR  som har to sønner og flere barnebarnOm Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.