Spørsmål:


Hei Jeg begynte på en ny skole i høst. I vår klasse er det noen som liksom bestemmer alt. Det er en jentegjeng som bare noen får være med i, også styrer de liksom klassen med stygge blikk og hvisking. Jeg tror ikke at læreren vår skjønner at det er slik. Han bare sier at vi er en fin klasse. Jeg føler meg utafor og er veldig usikker på hva jeg skal gjøre. Hva syns du bestefar, eller kanskje bestemor bør også lese spørsmålet mitt ?
S... Jente, October 4, 2013

Vi svarer:Hei S. 

Du stiller et viktig og vanskelig spørsmål.  Ja, hva skal man gjøre i en sånn situasjon? Noen ganger er jenter faktisk verre enn gutter. De slåss og blir ofte ferdig med en krangel, mens jenter kan lage det som ikke er noe å bry seg om, til noe vondt for flere i lang tid. Det er skikkelig leitt. 

Den bestemoren som kan mest om slike forhold på skolen, er på en lengre reise, så derfor skal jeg forsøke:

Uansett er det lurt å snakke med noen om det du kjenner på. Kanskje det er flere som har merket det samme som du har.
Det kan være at noen av jentene som ikke er med i gjengen, har kjent på liknende følelser, for det er nok ikke bare du som føler deg utenfor.  Sammen kan dere snakke med kontaktlæreren eller en annen lærer som dere stoler på. 

Dersom dere har sosiallærer eller rådgiver, kan en eller flere av dere kontakte en av dem.  Eller snakk med de hjemme og be mamma eller pappa å ta dette opp med skolen, selv om det ikke alltid er like lett.

Men siden du skriver fra en PC, så har du sikkert også oversikt over lærernes e-postadresser. Det er nemlig helt lovlig og riktig å fortelle dette til læreren på en slik måte, uten å måtte “sitte i et møte” med han/henne på skolen.
Men gjør som du gjorde til meg. Skriv fullt navn. LÆREREN HAR TAUSHETSPLIKT, akkurat som oss.

Du kan gjerne fortelle oss hvordan det har gått, eller spørre oss om helt andre spørsmål som du lurer på.
Lykke til !
Hilsen bestefarOm mscrew