Spørsmål:


hva tenker voksne om spill?
B... Gutt, November 5, 2014

Vi svarer:Hei B-T
Jeg tror du mener hva tenker voksne om SPILL?, du traff kanskje feil tast ?

Jeg har faktisk lyst til å si noe om spill uansett:  Jeg er en  “gammel mann ” på snart 70. MEN JEG ER FORTSATT GANSKE LEKEN. Mitt mannlige barnebarn på 7 fant en gullmynt i fjor sommer, og for de pengene han fikk av Det norske Myntkabinettet da han innleverte gullmynten, kjøpte han et nettbrett. Spill på pc, mobil eller brett har svært lett for å bli vanedannende. Altså kroppen som sitter med dette i fanget eller på bordet blir etterhvert så oppslukt av å spille, at tankene hos mange ikke brukes til annet enn å tenke spill. (Sjøl synes jeg bilspill er gøy, og så liker jeg Monopol, og elsker å quizze.) Men dette med variasjon er ekstremt viktig. Og å konkurrere er en typisk “Gutteting”, ikke sant ?
Da er spill med bruk for hjernens evne til å lære, huske, resonnere, løse oppgaver noe av den viktigste leken man kan gjøre for å utvikle seg videre.

En som sitter med øya klistra til skjermen 2 – 4, kanskje opp i 6-7 timer hver dag, utelukkende med spill, der gevinsten er poeng, antall drepte, pengesummer eller hva vet jeg, vil utvikle en spilleavhengighet som må behandles før det går skikkelig galt.

Siden du spør hva jeg tenker (Vi voksne), så tillater jeg meg å tro at du har hørt voksne si noe liknende til deg tidligere, men, konkurranse er gøy. Mestringsfølelsen forsterker seg, og selvbildet blir styrket. Det er det ingen tvil om.
Men mange ting man bedriver her i livet kan få helt feil konsekvenser dersom man gjør FOR MYE av det.
Og det med å “passe måten” som man sa i gamle dager, er faktisk en grei beskrivelse, på noe som ikke er forbudt, men som en skal “bruke hue” på for å ha full kontroll.

Siden du ikke har bedt om råd, har jeg bare fortalt hva jeg synes/mener. Håper at det holder for deg ?!!!
Lykke til, (også med spill)
Vennlig hilsen
Bestefar Ingar

 Om Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.