Spørsmål:


Hvor mange timer søvn trenger en elleve åring?
J... Gutt, January 25, 2014

Vi svarer:Hei J.
I din alder er det uansett godt å få med seg mye søvn.
Men spørsmålet ditt mangler noen opplysninger som gjør at jeg ikke kan svare veldig tydelig. Og…. kanskje er det slik at du spør fordi du liker og legge deg veldig seint på kvelden når foreldrene har sagt at, husk på din alder skal gutter ha  X timers søvn, og så gidder du ikke legge deg til å sove, eller du har en eller annen grunn ttil å være våken.
Et klipp fra en webside om ung helse sier:
Ungdom mellom 14 og 18 år har større søvnbehov en yngre barn og voksne. De trenger litt over 9 timer søvn per natt. Ellers er hovedregelen at voksne trenger 7 ½ til 8 timer søvn. For barn: 8-åringer skal legge seg kl. 20.00 og så kan man legge seg et kvarter senere for hvert år, men ingen skolebarn/ungdom bør legge seg senere enn kl. 21.30.
Det betyr at dersom du legger deg mellom 20:45 og 21:00, og står opp kl 07:00 for å gjøre deg i stand til å gå på skolen, har du sannsynligvis fått tilstrekkelig søvn, i dette tilfellet regner man 10 timer som tilstrekkelig. Så kan du jo snakke med foreldrene dine om det svaret jeg ga, og høre om de er enige.
UNASETT , så er det viktig å få NOK søvn. Dersom du er fysisk aktiv hver dag, kanskje trener eller i hvert fall driver med idrett ved siden av lek og lekser, da MÅ du ha tilstrekkelig hvile for å orke å yte maks hver dag.

Bestefar hilser og håper du kan bruke svaret til noe fornuftigOm Bestefar Magnar