Spørsmål:


Hvorfor hater alle på skolen meg for den jeg er?
E... Gutt, May 22, 2016

Vi svarer:Hei E… ! Du forteller ikke alder. Da blir verdien av mitt svar muligens litt redusert.
1  MEN, du skal vite at ABSOLUTT INGEN har rett til å mobbe eller hate.
2  ALLE som mobber har en eller annen personlighets-brist. De er ikke tryggenok på seg selv eller sine nærmeste. Det kan være en medvirkende årsak til at du blir hatet, som du selv kaller det.
Jeg vet ikke hvem du er!! Og dermed blir det vanskelig å være tydelig. Men når du spør om hvorfor, kan jeg gjette meg til at du muligens ikke er etnisk norsk i utgangspunktet, eller du har kanskje et utseende som noen sier at de  ikke liker, uten at de har noen som helst grunn.
Alle har vi jo forskjellige kropper, ansiktsformer og måter å bevege oss på. Vi SKAL være ulike.
Hadde vi ikke været det, hadde hele vitsen med hvordan vi er skapt, vært fullstendig meningsløs. Alle dyr har individuelle særtrekk. Det samme har vi mennesker. Hver enkelt SKAL være ulik andre!! Bare tvillinger og flerlinger har mye felles arvemateriale og likhetstrekk.
Dersom du virkelig kjenner deg hatet, bør du uansett fortelle dette til din lærer, eller rektor eller en annen som du stoler på ved din skole. Du må forklare hvordan dette kjennes, hva som gjør at slike følelser dukker opp. Dersom det er fysisk mobbing, som slag, spark og knuffing, si ifra STRAKS. Hvis det går på forskjellige uttalelser fra andre unger om AT de hater deg, så har du rett til å spørre om HVORFOR, direkte til dem som sier slikt.
OBS!!! Du sier at alle hater deg. Du mener vel ikke alle? Det må da være minst en person som du har et greit forhold til ??? Du bør kanskje tenke litt på om det er lurt å la denne personen få vite om det du kjenner på om hat ? Kanskje den andre vet litt om hvordan det er å ha vanskelige følelser ?
DEN DU ER, er uansett ikke årsaken til hat, tror jeg. DA MÅ DU I SÅ FALL HA LAGET et skikkelig dårlig forhold til alle på skolen I FORKANT. Jeg håper bare ikke at det er tilfelle. Da har du jo et tydelig ansvar for din egen situasjon.

Mitt beste råd til deg er å finne ut selv av hvem som hater, hvorfor de hater, ved å gå rett på og spørre. Dersom de møter deg som er tøff nok til å stille de vanskelig spørsmålene, blir de litt flaue eller unnvikende når de blir spurt en og en, ikke i flokk. Husk alle er tøffe i flokk, men ikke alene.

Dersom resultatet er bare negativt, må dette tas straks med skolens ledelse.

Jeg ønsker deg aller beste resultat, og at du skal få en god skolehverdag og lære mye i fagene, og om hvordan du skal klare deg best gjennom livet. (Vær alltid ærlig, men si ikke alltid hva du mener direkte til de du ikke stoler på. La folk snakke seg ferdig og tømme seg for meninger, slik at du kan huske hva de sa, og så kan du stille de vanskelige spørsmålene.)

Lykke til, men send oss gjerne flere spørsmål, og fortell andre om vår spørreside, se også på vår side på Youtube, om Ahmed,  og om Ina.

Vennlig hilsen bestefar IngarOm Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.