Spørsmål:


Jeg er redd for at mamma og pappa skal skilles. Pappa nevnte idag noe om å skilles og jeg ble kjempe redd. Jeg er utrolig glad i dem og vil ikke at de skal skilles..
C... Jente, June 7, 2020

Vi svarer:Kjære deg: dette var et vondt tema for deg, dessverre kan jeg ikke love deg at det ikke skjer. Men vi kan håpe de finner tilbake til de gode

følelsene de hadde for hverandre da de ble et par. Det er dessverre mange barn som opplever skilsmisse, jeg hadde en gang en klasse på ungdomsskolen hvor 19 av de 27 elevene kom fra hjem med skilte foreldre. Det er heldigvis ikke vanlig med så mange. Men det er realiteten for mange.

Du må huske på at dette ikke er ditt ansvar eller din skyld. Du har ikke forårsaket at din pappa snakker om skilsmisse. Dine foreldre har ansvaret for dette, og hvis de går fra hverandre, er det deres ansvar og jobb å sørge for at du har det bra.

Husk at foreldrene dine er like glade i deg uansett hva slags valg de tar. Prøv å ikke bekymre deg, ikke ta sorgene på forskudd, det hjelper ikke, men det ødelegger dagene og nettene for deg. Ta problemene når de kommer! Og lykke til. Håper dette går bra for deg.

Hilsen bestemor Eldbjørg

 Om Bestemor Eldbjørg R