Spørsmål:


Jeg er redd. Redd for at mamma og pappa skal skilles. Er ikke det angst? Det er ikke spørsmål her om skilsmisse. Det bør det være.
T... Gutt, September 30, 2013

Vi svarer:Kjære O!

Det var trist å høre at foreldrene dine krangler så mye at du er redd for at de skal gå fra hverandre. Selv om det er et stort ansvar å være voksen og ha en familie, så er det barnas opplevelse i familien som er veldig viktig for at de skal ha det trygt og godt. Det er noe alle voksne skal vite. Når du føler deg redd, og sier at du har angst for at de skal skilles, så er det din opplevelse av virkeligheten. DET ER SÅNN DET ER FOR DEG.

Det kan jo være at det du oppfatter som krangling,ikke er så alvorlig ment som du tror. Men da tror jeg det beste er om du spør mamma og pappa om det er nødvendig at de krangler så mye. Og kanskje du også kan si at du er redd for at de skal gå
fra hverandre. Det er en ærlig framgangsmåte. Og så er de nødt til å høre på hva du har å si.

Jeg håper at du kan snakke med dem, så de skjønner at du blir lei deg når de diskuterer på den måten. Håper du finner en mulighet til å ta det opp med dem. Jeg synes det ville være fint om du om en stund  skriver hvordan det har gått.

Hilsen bestefar som også har snakka noe med bestemor om dette.

Ps. Og så har vi sett behovet for å ha en egen spørsmålsgruppe som dreier seg om skilsmisse eller samlivsbrudd.Om Bestefar Magnar