Spørsmål:


Jeg har det vanskelig. Ingen på skolen min liker meg, å de kaller meg for stygge ting som fitteteynet, stygging osv. Får anonyme meldinger også, at jeg brude bytte skole fordi ingen liker meg. Det er ikke gøyt!
K... Jente, January 9, 2018

Vi svarer:Trist når du tenker at ingen på skolen liker deg.  Det er nok en følelse en ofte kan ha når livet går i mot.  Kanskje vi kan håpe på at det ikke er helt sant?  Vanskelig å vite at ingen på en skole liker deg.  Men at noen ikke liker deg, det stemmer nok, for det er vanlig for oss alle.  Jeg er bestemor, men jeg er også lærer i ungdomsskolen.  Noen ganger når jeg er sliten og trøtt og det ikke går så greit en time, tenker jeg at ingen liker meg som lærer, men det er nok ikke sant det heller, men at noen ikke liker meg – det er helt sikkert.

Vi kan ikke bestemme at andre skal like oss, enten vi er på den ene eller den andre skolen.  Den delen av brevet ditt som går på liker, kan vi ikke gjøre så mye med, men vi kan prøve å være hyggelige mot andre, så går det kanskje bedre?

Stygge meldinger, anonyme meldinger, kalle andre stygge ting, det er ikke lov.  Dette må du snakke med en voksen om som kan hjelpe deg.  Snakk med en av lærerne dine, med foreldre, sosiallærer eller helsesøster.  Noen kan hjelpe deg.  Dette må stoppes, i alvorligste fall må det meldes til politiet.  Vi må ha nulltoleranse mot mobbing, det er ikke greit.  Til og med kongen nevnte det da han holdt nyttårstalen sin.  Lykke til.  Håper du får en bedre hverdag, og husk:  Du har stor verdi!  Alle mennesker har det!   Hilsen bestemorOm Bestemor Eldbjørg R