Spørsmål:


Kan Gullfisk og Klovnefisk være i sammen i samme vann?
K... Jente, July 29, 2014

Vi svarer:Hei K på 13.

Nå må jeg innrømme at jeg er på tynn is, svææært tynn is. Jeg har et akvarium selv, ferskvann, akkurat nå med algeinvasjon, så jeg er ingen ekspert.

Du spør om gullfisk og klovnefisk kan gå sammen i samme akvarium. Jeg har prøvd å lese litt og mitt svar blir at det tror jeg ikke. Gullfisk er, etter det jeg forstår, en ferskvannsfisk som trives i akvarier med relativt lav temperatur. Klovnefisk er saltvannsfisk og skal være i saltvannsakvarium - noen sier dette bør være minst 80 liter for at de skal ha plass til å svømme.. Gullfisk kan settes sammen med en del andre arter, men er de mindre/svakere, kan den raskt spise de, så gullfisk er ikke så lett å kombinere. 

Du - jeg tror det er lurt av deg å soørre noen som virkelig vet. De i dyrebutikkene skal jo  vite slikt. Du kan gjerne ta med mitt svar og spørre om det er riktig., eller om jeg tar helt feil. Jeg vil gjerne vite om hva slags svar du får. 

Lykke til med akvariehobby! Det er fantastisk gøy å se på fisker i et reint akvarium.     Men ganske deprimerende å se dem i en grønn tåke slik jeg gjør akkurat nå. Vanskelig å finne  noe som hjelper...

Veldig kjekt at du spør oss besteforeldre, spør gjerne igjen!

Hilsen bestemo


Om Bestemor Eldbjørg R