Spørsmål:


kan jeg pliiiiiiiis snakke med bestemor?jeg er ofte litt utolmodig når det gjelder andre ting også men spesielt dette: jeg har venta lenge for å få mensen, og ikke bare få det overstått?!?
I... Jente, March 17, 2014

Vi svarer:Hei I.:

Jeg forstår at du er ei utålmodig jente som vil ha ting gjort fort slik at du kan føle kontroll.Mange ting i livet kan du mase på de rundt deg om, og få viljen din. Voksne gir ofte etter hvisnoen bare maser nok, for vi blir så slitne av å høre på slikt mas og gir etter selv om det ikke alltid er så lurt.
Men kroppen din nytter det ikke å mase på. Den er skapt helt fantastisk med et “program” inni seg som sakte og sikkert jobber med å forandre deg fra barn til ung kvinne. Enten du maser, hyler, griner eller furter så hjelper det ingen ting. Din mens kommer den dagen og timen programmet ditt bestemmer. Du kan ikke gjøre noe for å framskynde det, men du kan gjøre noe for å utsette mens, og det er f.eks ekstrem slanking, da blir kroppen syk, utviklingsprogrammet forstyrres og mens uteblir eller utsettes. Etter min erfaring er det normalt å få mens i perioden 12 – 13 -14 -15 års alderen, men både før og senere kan forekomme.
Lykke til, du utålmodige jente. Det kan være godt for deg å slappe litt av og tenke på hvor fantastisk kroppen din er. Husk at mens får du for å kunne bære fram barn, og det er du vel ikke innstilt på nå??
Du må gjerne skrive igjen hvis du lurer på mer. Ha det bra.

Hilsen bestemorOm Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.