Spørsmål:


Kjære bestefar! Jeg hadde en hamster som døde den 3 juni og dette tapet ble veldig,veldig,VELDIG vanskelig for meg!!! Hun het perle og ble 1 og et halvt år.Det er 100 år i hamsterår!!!! Men uansett ble det veldig vanskelig for meg og det er hardt for meg og komme over det!!!! Værsåsnill og hjelp meg bestefar!!!!!
M... Jente, July 7, 2015

Vi svarer:Hei M.

Først vil jeg takke for at du skriver til oss i SPØR-BESTEFAR.

Og så vil jeg fortelle at jeg har medfølelse med deg i tapet av et levende vesen som du nok har hatt mye kos og kontakt med.

Når du ber meg om hjelp, så har jeg selvfølgelig ingen ny hamster å gi deg. Men jeg har noe annet som du MÅ tenke over.

Alle ting, dyr og mennesker som vi knytter oss til, vil ikke alltid være der. Det kan virke leit, men livet er bygget opp slik.

Nå er du såpass stor (voksen) at når du har opplevd en sorg som sitter dypt i sinnet og tankene dine, vil det være tid for å tenke etter.

Hva vil du egentlig med sorgen? Kan du bruke den til noe godt?

Er det ikke mye bedre om du finner en annen venn / venninne som som du kan snakke med om tanker og følelser som du sikkert har, og få noen svar som lille Perle IKKE kunne gi ?  Jeg ønsker for deg at du skal begynne med andre tanker, og lete etter nye ideer som du kan bruke til å “vokse på”. Eller dersom det er mulig der du bor, å finne sammen med andre som er like glad i dyr, og ta kontakt med foreningen OMPLASSERING AV DYR, for eksempel. Eller, tiden er kanskje inne til å interessere seg for hund eller hest?

Sjekk dette med foreldrene dine og forsøk å finne en løsning som IKKE graver deg mer ned i sorg.

Vennlig hilsen bestefar IngarOm Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.