Spørsmål:


Kjære Bestefar/mor jeg har et problem. Jeg vart så sint ( ante ikke hvorfor sikker for min ADHD tok over igjen) for det bare ble sann så jeg lurte på metoder og roe seg ned på når man er extremt sint på. Jeg bruker tabbletter kanskje det var det som skjedde men jeg aner ikke om det var tabbleettene ( pillene ) så kaldte søstra mi meg for stygg bare for og være slem og min adhd gjør sann at det som regel går utover andre eller leker osv…. Jeg har brukt siden før men det var på mobilen nå har jo jeg ikke mobil lenger. For jeg knuste skjermen så hardt at den sluttet og virke og jeg gren og jeg gren og jeg gren jeg har brukt Spør bestefar mange ganger så jeg håper dere kan svare mvh A
A... Gutt, September 24, 2015

Vi svarer:Kjære A.  Det der var leit å lese! Vi skjønner at i øyeblikket er du forferdelig lei deg, men jeg vil straks kopiere det du skreiv til legen vår, slik at han kan gi deg et greit svar. (Beklager at det tok litt ekstra tid, da vi har hatt overgangsproblemer i forbindelse med oppstart av ny app og nytt PC-oppsett og baser.)

Vær litt tålmodig med oss, er du snill!

Vennlig hilsen bestefar IC

KJÆRE A….

Jeg forstår at du virkelig sliter. Du er i en situasjon som du ikke finner verken ut eller inn av. Det er vondt. Det er bare du som sjøl kan kjenne på hvordan følelsene kolliderer i kroppen din.

MEN DET FINNES HJELP. Noen typer hjelp tar svært lang tid og noen kan virke bra på bare et par, tre måneder. Den siste metoden er faktisk hjelp til sjølhjelp, på en måte som bare DU kan få til. For at du skal få best mulige resultater eller virkning av det du ønsker, må du følge en plan, som kan se slik ut:

1. Del opp dagen din i timer, der du på forhånd har bestemt deg for de oppgavene /tingene du ønsker å gjøre den dagen.

Når du kjenner at en av timene ikke er så grei som du ønsker, spør du deg selv om hva du gjerne ville gjøre annerledes, og så skriver du det ned i en liten notisbok for deg selv, slik at du kan hente dette fram igjen en annen dag. Ikke bli sint for at det ikke gikk så bra for etter noen dager med slik trening, vil du oppdage at du faktisk mestrer det som var ugreit.

2 Når du har prøvd dette gjennom en uke, kan du samle notatene fra hver dag og sette en karakter for deg selv på hvor fornøyd du er med uka som gikk. Dersom noen dager var mindre bra så ser du det straks, og da har du muligheten til å fortelle deg selv at : JODA, du er en OK fyr,og enkelte dager er bedre enn andre.!

For hver dag du kan fortelle deg selv at du er en helt OK person, vil det du forteller om deg selv TIL DEG SELV, lagre seg i hodet ditt og du vil i løpet av noen måneder se at du er på riktig vei.

Jeg vil gi deg eksempel her : Mandag  Starta med godt humør. Blei lei meg fordi at den jenta jeg liker best ikke var tilstede.

Kanskje bedre i morgen.

Tirsdag    Litt morragretten. Nesten sur. (Dama viste seg senere på dagen og sa noe hyggelig)   BRA !

Onsdag   Gjennomsnitt: Faktisk ganske bra! Får kanskje ny mobil til jul ?

Torsdag  Onkel sa at : Du A… jeg synes at du er en artig kar, og at du egentlig har mange kvaliteter.  AA+.

Fredag    I dag startet jeg bra. Jo jeg har ADHD, men det vet jeg jo om og ønsker ikke at skal få taket på meg.

Jeg kan jo mye og har litt av hvert å gjøre, og så ønsker jeg å ta bedre kontroll med dårlig humør.

Lørdag    I dag bestemmer jeg meg for…………………………..  Lø. kveld: Det gikk bra !

Denne uka har jeg klart noen av de gode tinga som jeg bestemte meg for. Da er jeg faktisk litt fornøyd med meg selv om ikke alle dager er helt like.

 

Med en slik måte å jobbe bevisst med seg selv, kan du være din egen beste hjelper !!!

Vennlig hilsen

Bestefar ICOm Bestefar Erling