Spørsmål:


Kjære bestefar.Dette har du kanskje ikke peiling på, men jeg prøver likevel. Jeg skylder penger til en kammerat fordi vi spiller om penger både på nett og i et pokerlag som bare noe få kjenner. Jeg liker spenningen ved spillene. Til sammen skylder jeg han mer enn 7300 kroner. Og nå begynner han å kreve pengene. Hvis jeg ikke kan betale i løpet av en uke, så vil han gå til faern min og fortelle det. Jeg jobber ikke, og har ikke så mye penger og spillet krever at jeg må satse. Hvis jeg ikke bruker tida på andre spill som ikke krever penger. Men de tar tida til langt utpå natta, og da orker jeg ikke å gå på skolen. Jeg går på vgs med altfor mye teori men vil gjerne bli rørlegger. De tjener bra. Hva syns du jeg skal gjøre?
T... Gutt, August 31, 2013

Vi svarer:Heisan T.
Takk for at du bruker oss.
Vi er midt i en ombygging av hele spør-svar-databasen og tjenstene rundt dette. Det medfører at noe spørsmål faktisk ikke blir besvart i løpet av et par dager.
Men når det gjelder dine tanker og ditt spørsmål om pengespill, spillegjeld og tidsbruk, så har jeg full forståelse for at du synes spill er spennende. Jeg har nok vokst fra ferdighetsspill og har aldri turt å sette meg inn i dataspill om penger på nett. Det er bare simpelthen vanedannende, og så forsøker den som har tapt å “reparere” på tapet ved å låne til å spille mer.
DETTE ER EN OND SIRKEL SOM SPILLSELSKAPENE HAR ABSOLUTT ALL KONTROLL PÅ.   HUSK DET !’
Du har ikke kontroll hvis du må låne penger for å dekke opp en vanskelig situasjon.
KOM DEG UT AV DEN KNIPA STRAKS. Snakk med mor, far eller andre foresatte og legg korta på bordet, og du vil garantert ha den største muligheten til å få hjelp. Ta de gode rådene imot som det beste du kan ha som verktøy til å komme videre.Det slik at når man selv erkjenner det gale man har gjort, er det mye lettere å få hjelp og tilgivelse. Vis gjerne dette svaret til din far, da forstår han hvor seriøst bekymret du er for det tåpelige du har gjort.
Finn en nedbetalingsmåte som du kan beherske, og LA ALDRI SPILL OM PENGER FÅ MAKT OVER DEG IGJEN.Og dersom du virkelig ønsker å bli rørlegger, GJØR ALT DU KAN PÅ SKOLEN, OG ALT DU KAN FOR Å FÅ EN LÆRLINGPLASS
LYKKE TIL,
Vennlig hilsen bestefar


Om Bestefar Erling