Spørsmål:


Kjære bestefar. Dette har du kanskje ikke peiling på, men jeg prøver likevel. Jeg skylder penger til en kammerat fordi vi spiller om penger både på nett og i et pokerlag som bare noe få kjenner. Jeg liker spenningen ved spillene. Til sammen skylder jeg han mer enn 7300 kroner. Og nå begynner han å kreve pengene. Hvis jeg ikke kan betale i løpet av en uke, så vil han gå til faern min og fortelle det. Jeg jobber ikke, og har ikke så mye penger og spillet krever at jeg må satse. Hvis jeg ikke bruker tida på andre spill som ikke krever penger. Men de tar tida til langt utpå natta, og da orker jeg ikke å gå på skolen. Jeg går på vgs med altfor mye teori men vil gjerne bli rørlegger. De tjener bra. Hva syns du jeg skal gjøre?
T... Gutt, October 2, 2013

Vi svarer:Hei T
Spill kan i utgangspunktet være noe skitt, fordi det gir en
slags følelse av å beherske situasjonen, men det er feil.
Alle mennesker vil gjerne oppleve gode mestringsfølelser. Det er helt naturlig.  Og at du har blitt fanget av lysten til å kjenne på spenningen, er i og for seg ganske naturlig. Måten du omtaler de sammenhengene du spiller i, kan det høres ut som de ikke er helt lovlige, eller på grensen. Men den situasjonen du sitter i kjennes ganske tøff, og derfor kan det beste være å gjøre noen tøffe tiltak.
Jeg vil anbefale
deg to ting:
1    Se om du kan finne spenning og
utfordring i andre miljøer, og som du forstår at du selv kan styre!
2    Gå til din far og legg
“kortene” på bordet og be om hjelp. En far som forstår noe om livet og fristelser vil vanligvis hjelpe sin sønn. (Og så kan du godt vise han dette svaret for å få far til å forstå at du er egentlig veldig seriøs.)
Jeg tror at din far kan hjelpe
deg ut av uføret, slik at du kan få en ny start. Alle mennesker skal ha det når de trenger det.
Det er mye her i livet som har mer spenning  å by på, enn å sitte å trykke på ett tastatur som nesten bestandig gjør at du taper penger. Det er også mulig å få hjelp hvis
spillet overtar styringen av deg.
La faren din komme med råd, det vil være til hjelp for deg i den situasjonen du er i akkurat nå !
SI TIL DEG SELV: DET ER JEG SOM BESTEMMER!   Og så bestemmer du deg for det som er best.
Lykke til !
Hilsen bestefar!


Om mscrew