Spørsmål:


Kjære bestefar, Foreldrene mine er skilt. Det har gått 3 1/2 år siden foreldrene mine skilte seg. Pappa har fått 2 kjærester siden (ikke samtiding), Begge var fra russland-området. den første var ei veldig dårlig mor med en unge på 3-4 år som jeg og mine 2 brødre brydde meg veldig om. Når vi lå på hotell på ferie slo de opp, Vi fikk ikke vite at de slo opp før cirka 1 måned etterpå. 22 desember 2012 fikk vi vite at pappa hadde fått seg ny kjærest som hadde en unge på 9 år, Eg blei fort glad i begge to. Men etterkvart blei eg kjent med ungen og han viste kor voldlig han kunne ver. Eg var redd for at de skulle slå opp på ferie i tyskland og at pappa skulle bli sint på oss. No skal oss feire nyttårsaftan med pappa i år. Poenget i allt ditta er at pappa blir veldig irritert på 9-åringen. Han er ofte veldig voldleg mot han. No sitter broren min og grin og snakker med mamma om og drepe han og jeg skriver dette i fortvilelse. Burde jeg si dette til mamma eller noen andre? Jeg er redd for og ikke kunne bo borte med pappa. Det værste er at pappa prioriteret den nye dama og 9-åring forran oss og gjer kjekke ting med de og ikke med oss.
R... Gutt, December 26, 2013

Vi svarer:Kjære R.

En annen bestefar skulle egentlig svart på dette brevet ditt. Men jeg leste det med en gang jeg åpnet postkassen vår, og synes at du må ha svar NÅ.

Jeg oppfatter at pappa’n din er voldelig mot 9-åringen. (Det er ikke han som du kaller for broren din, vel )? Dersom det er slik at du har en egen bror, og i tillegg må ta hensyn til en 9-åring som du ikke har bedt om å få noe forhold til, synes jeg at du bør snakke med pappa om slik du og bror din oppfatter situasjonen. Pappa er den nærmeste som må vite om deres følelser, i tillegg til din mor. 

Men du må for all del be den som kommer med trusler om å drepe en av de andre i familien, om å roe seg helt ned, da han ikke vet hva slags ulykke han kan skape for seg selv og resten av familien. I tillegg, det er ikke hverken feigt, flaut eller feil å ringe til   116 111. De du treffer der er virkelig proffe, og vil hjelpe deg.  IKKE vent med å ringe dersom det hele er så galt som du forteller i din e-mail.

Dersom du mener at svaret hjalp deg, må du gjerne fortelle noen om oss.

Vennlig hilsen

Bestefar.      Jeg ønsker deg og dere alt godt i 2014Om mscrew