Spørsmål:


Kjære bestefar! Først og fremst, ønsker jeg å gratulere deg masse med julen og takke for hjelpen på forhånd! Jeg har veldig mange kompiser og kamerater, med ingen av dem kan jeg kalle en venn for at de synes jeg kan jeg ikke stole på. Jeg merker at stadig flere bare ønsker å bruke meg – at jeg hjelper dem med lekser som jeg kan godt og sånn. Men når det kommer til stykket og jeg trenger noe, så føler jeg meg helt fremmed og forlatt. Mange oppfatter meg ikke som en som kan bli en god venn, selv om jeg ikke gjør noe galt som jeg tror. Hva kan jeg gjøre for å etablere et ekte fast og godt vennskap?
I... Gutt, January 1, 2014

Vi svarer:Kjære Ingvar!

Takk for julehilsen ! Flott å lese om at du er villig tll å hjelpe andre med det de trenger. Men verden er ikke alltid like rettferdig. Men du kan være tydelig på at det er en forskjell på å la seg bruke av gode venner, og at du av og til føler at noen misbruker vennskapet.

Jeg skulle ønske du kunne finne i hvert fall EN i kameratflokken som du kan kalle en venn. Hvis du vil åpne deg for EN med dine bekymringer, så kan du jo se hva som skjer. Eller om du finner en utenfor den vanlige kameratgjengen som du kan få kontakt med. Da må du kanskje oppsøke et nytt miljø,’i idrettslag,musikkmiljø eller lignende.

Jeg tror at med EN ny venn, så vil kanskje det skape relasjoner til flere. Lykke til i det nye året med å skape en relasjon eller flere til gode venner.!

<hilsen bestefarOm mscrew