Spørsmål:


Kjære Bestefar Hvorfor sier de unge nå om dagen at Gud ikke finnes? Mamma (hun lever fortsatt altså) sier at Jesus er Guds sønn. Og da må jo Gud finnes? Eller så betyr vel det at Jesus ikke finnes heller?!
K... Gutt, January 2, 2014

Vi svarer:Hei  K!
Du spør hvorfor de unge nå om dagen sier at det ikke finnes noen Gud.
Noen unge sier det, men undersøkelser viser at det også blant unge er nesten 50% som tror at det finnes en Gud eller et høyere vesen som står bak alt det skapte. 
Det kan være flere grunner til at noen unge sier at det ikke finnes noen Gud. Noen er ærlige og sier at de ikke har sett eller opplevd noe som peker i den retning, noe overnaturlig. Andre vil nok vise sitt ungdoms (over)mot og være uenig med voksne eller gamle som tror på Gud.
Vi kan ikke bevise at Gud finnes. Men de som sier han ikke finnes, kan heller ikke bevise at han ikke finns.
Er det sannsynlig at alt det fine og lovmessige i skaperverket ikke har et opphav som er intelligent og personlig? Det må hvert menneske gjøre seg opp en mening om. En er i hvert fall ikke mindre intelligent hvis en tror på Gud, slik som din bestemor.
At Jesus har levd er det gode, historiske kilder til, særlig de fire evangeliene i Bibelen. Bibelen sier at Jesus er Guds Sønn og at han gjorde tegn og under som bare Gud kan stå bak. Muslimer tror også på Jesus som en stor profet, men ikke at han er Guds Sønn.
Det viktigste med Jesus er at han viser oss hvem Gud er, og viser oss veien til ham. Du kan med god grunn holde deg til det som bestemor sier.

Hilsen
Bestefar


Om mscrew