Spørsmål:


Kjære bestefar. Jeg er ikke skolelei, men sliter fært med matte. Språk er OK, men jeg liker noe bedre å skru, eller snekre eller forme. På skolen får jeg det ikke til sånn som jeg vil. For når brøkregning blir trøblete og jeg ikke forstår hvordan jeg skal bruke det jeg har vanskelig for å lære i det virkelige liv om seks eller syv år, da er det ikke lett. Jeg har prøvd å snakke med lærerne om det, og de forsøker nok å hjelpe meg, men jeg tør ikke si noe hjemme. Fatter’n blir bare sint og muttern bryr seg ikke. Jeg vil helst bli bilmekaniker men da trenger jeg visst bestått matte. Finnes det noen løsninger sån atjeg ikke trenger å fortelle noe hjemme ?
T... Gutt, October 2, 2013

Vi svarer:Jeg skjønner at ikke alle skolefag er like morsomme.  Det er mange som strever med matte, så her er du i godt selskap.  Jeg skulle gjerne visst hvilken klasse du går i, men av brevet ditt tipper jeg at du går på ungdomsskolen.   Det er bra at du har snakket med lærerne om problemet, og jeg tror at de hjemme også burde kjenne til det.  Kommer foreldrene dine til konferansetimene på skolen?  Hvert halvår inviteres jo foreldre og elev til skolen for å snakke om hvordan det går.  Her regner jeg med at læreren din vil ta opp matteproblemene dine.   I matte kan det være slik at man forstår ting litt bedre etter hvert.  Det er et typisk modningsfag.   Temaene kommer igjen hvert år, så det kan hende at du til neste år skjønner det du ikke har taket på i dag.  Så må du også regne med å jobbe mye med dette faget.   Lese eksemplene, gjøre oppgaver, prøve og feile og prøve på nytt.  Det gjør litt vondt, men det er faktisk sånn man lærer. 

Du sier at du vil bli bilmekaniker og trenger å stå i matte.  På ungdomsskolen kan du ikke stryke.  Men jo mer matte du kan fra ungdomsskolen, jo lettere vil det være for deg å henge med når du skal inn på teknikk og industriell produksjon på videregående skole.  

Fortsett å snekre og skru, det gir deg masse praktisk kunnskap som  du trenger som bilmekaniker. 

Hilsen bestemor,
fordi bestefar mente at hun kan dette med skole og yrkesvalg !Om mscrew