Spørsmål:


Kjære bestefar! Jeg skriver fordi jeg synes det er vanskelig å tenke på døden. Min bestemor døde for noen måneder siden.Det var så rart å se at hun lå død i kista. Og når presten kastet jord på kista og sa at bestemor skulle stå opp igjen,synes jeg det var så rart. Jeg hadde jo sett jo at hun var helt død.
K... Jente, October 3, 2013

Vi svarer:Kjære K!

Spørsmålet ditt berører noe av det vanskeligste ved det å miste noen. Først vil jeg si at det er trist når noen som vi kjenner, dør.  Vi vil jo gjerne være sammen  hele tiden.

Men døden har kommet til verden. Vi som bor i et land med sterke  kristne tradisjoner, har jo vanligvis hjelp av en prest  når livet tar slutt. Og nå skal jeg forsøke å svare som en prest som gjerne vil forstå deg:
Døden kom inn i verden da de første menneskene ikke ville høre på det Gud sa.
Men Gud ville ikke at døden skule være det siste. Derfor sendte han sønnen sin, Jesus til jorda. ‘
Jesus døde også, men Bibelen forteller at etter tre dager blei Jesus levende igjen. Da seiret Jesus over døden og ordnet det slik at alle mennesker som vi tro på det han sa og gjorde, skulle få sjangsen til å være sammen med han bestandig, altså også etter den dagen en dør her på jorda.

Derfor kunne  presten si at bestemor skal stå opp igjen,og bli levende. Jesus gir oss del i det EVI GE LIVET.

Nå er det slik at ikke alle mennesker ønsker å forstå eller stole på eller tro det som presten sier. Sånn var det den gangen Jesus gikk omkring i Midtøsten og forklarte om det han visste om Gud og Himmelen. Men det han fortalte om var så spesielt, at det er svært vanskelig å forstå med forstanden. Da må vi koble inn det vi kaller tro (eller stole på). Eller vi kan droppe å tro i det hele tatt.

Hilsen bestefar
Om mscrew