Spørsmål:


Kjære bestefar og bestemor. Noen ganger lurer jeg på hva jeg skal bli når jeg blir stor. Altså voksen. Jeg tror ikke det er så lett å bli voksen fordi atte da må du jobbe hver dag og noe jobber er ganske slitsomme eller ganske kjedelige. Og jeg orker ikke å sitte stille. Noen jobber syns jeg ser ålreit ut sånnsom å forsker på gamle ting og dinosaurer og slikt. Eller kanskje bli flyver. Har dere noen gode råd eller?
M... Gutt, October 3, 2013

Vi svarer:Hei M.
Takk for at du spør. Det er faktisk lov å lure.
 Jeg hadde lenge lyst til å bli arkeolog, sånn som graver i bakken og finne pilspisser fra steinalderen eller båter fra vikingtiden, eller kanskje mynt fra 1300-tallet. Men da er det uansett viktig å gjøre seg ferdig med skoletiden på en måte som gjør at du kan begynne å studere til dinosaurforsker eller flyger.
Begge yrkene er svært interessante, men krever at du studerer på universitetet, eller blir tatt opp på Luftforsvarets skoler for flygeraspiranter. (Læregutter). Det siste er vanskelig å komme inn på, men du er sannsynligvis så smart i hodet at du kan klare det. BARE DU VIL DET.
Det beste rådet jeg kan gi er å bruke viljen, hele tiden mens du går på skolen. Hør godt etter det læreren forklarer. Han/hun vil alltid gjøre det beste de kan for at du skal lære best mulig. Vær nøye med å gjøre alle leksene best mulig. Men du må ikke glemme at det er viktig for kroppen å holde seg i form.  Det klarer du helt sikkert uten at jeg bør gi deg flere råd.
Allikevel gir jeg deg det viktigste: Gå for det du har mest lyst til !
Lykke til !
Hilsen bestefarOm mscrew