Spørsmål:


Kjære bestefar og/eller bestemor. Jeg har allerede et sett med besteforeldre som jeg forguder over alt på denne jord, men deres evne til å lytte og gi råd har dessverre dabbet av de siste årene og nå må jeg søke råd fra de gamle og erfarne på andre måter. Pappa er død og dette er et av spørsmålene jeg vet han ville hjulpet meg med et svar på. Jeg trenger rett og slett bare en som kan gi meg et råd. Saken er slik at jeg nå fullfører mitt siste halvår på en mastergrad, har min fantastiske kjæreste og familie boende i en annen by enn Oslo, egen leilighet som skal nedbetales og et høyt studielån fra før. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg har tatt graden, men nå har jeg da gjort det og nå sitter jeg her med masteroppgave-skriving og en rastløs sjel etter å finne meningen med utdanningen og ikke minst en jobb. Problemet er bare at jeg har gått rett igjennom alt av skole. semesteret våren 2013 gikk fryktelig dårlig og jeg sliter med å finne inspirasjonen. I dag hadde jeg en samtale med min veileder og hun sa noe som hjalp meg veldig med oppgaven og inspirasjonen. Jeg har fleipet veldig mye med ideen om å ta en doktorgrad i interessefeltet mitt. Veilderen min sa at det åpner seg opp stipendiat stillinger i løpet av sommeren, så jeg må få opp mitt karaktersnitt og levere masteroppgaven før jeg kan søke. Hun vil veldig gjerne at jeg skal bli med videre på å bygge opp fagfeltet og ikke minst min bachelorlinje, men jeg er usikker. Jeg trenger råd på om det egentlig er noen god id
L... Jente, January 7, 2014

Vi svarer:Hei Linn!
Du vet ikke hva du skal velge, og jeg forstår at det er smertefullt. Men det er en del av det å ha flere muligheter.
Det er et gammelt råd at man ikke skal ta viktige avgjørelser når en er i tvil eller har mistet motivasjon eller lyst.
Kanskje du må gå tilbake til hvorfor du begynte på dette mastergradsstudiet og se om du kan finne motivasjonen igjen.
Er det virkelig en akademisk karriere du ser for deg? Hvis ikke, er det bra å ha prøvd seg i arbeidslivet. Kan du kombinere et doktorarbeid med yrke og arbeid? 
Og så er det kjæresten, da. Dere bør snakke mye om dette, for det er viktig at han forstår 
deg. 
Skal du følge hjertet eller fornuften? Jeg tror at når du får sortert dette litt mer, at du  kan følge hjertet uten at det er ufornuftig!

Hilsen
Bestefar


Om mscrew