Spørsmål:


Kjære BestefarSelv om du ikke er bestefaren min så har jeg et spørsmål som verken læreren min eller foreldra mine kan svare på. Kan du ? Her er spørsmålet: Hvordan kan vitenskapsmenn og damer vite med sikkerhet at jorda er omtrent 4 milliarder år gammel ? De var jo ikke med på å lage den ? Hva slags beviser har de ?
H... Jente, June 13, 2013

Vi svarer:Hei H,
Her var det ikke bare et enkelt spørsmål, men jeg skal gjøre mitt aller beste for at du skal få et godt svar.
På det første, må jeg si at jeg kan svare.
På det andre, vil jeg si et tydelig nei til at det er sikkert at jorda er omtrent 4 mrd år gammel, fordi flere metoder for å fastslå jordas alder kan gi forskjellige resultater. Og det å regne seg bakover vil alltid ha muligheter for stor usikkerhet. Men innenfor flere av de vitenskapene som har med jorda og universet å gjøre så har mange forskere ” landet på ” det tallet du nevner. DET ER DERIMOT IKKE FEIL Å SI AT MAN IKKE VET ! ! For det gjør ikke vitenskapen i denne saken heller. Man antar, eller konkluderer med, eller er blitt enige om, er alle uttrykk for å prøve å si noe som kan brukes i lærebøker.  (Men nå er det slik at ikke alle teorier blir til sannhet dersom man sier de høyt noen tusen ganger.)
Spørsmål 3. NEI Ingen mennesker var der. Helt riktig.
Spørsmål 4. DE HAR INGEN BEVISER i det hele tatt, men flere teorier gjør det lettere for mange mennesker å tro på en eller annen av teoriene. Det at man ikke har beviser for blir ikke alltid snakket høyt om.
Dersom du har andre spørsmål , må du gjerne komme tilbake til websiden vår.
Hilsen bestefarOm Bestefar Rolf

Født 12. april. 1952, Gift siden 1975 og har 5 barnebarn.