Spørsmål:


Kjære bestemor og bestefar!Jeg har et veldig stort problem. Det er veldig lett og raskt at jeg blir bekymret for noen eller noe. Jeg begynner plutselig å tenke noen dårlige ting som jeg ikke ønsker at de skjer, Men tankene kan jeg ikke jage bort fra hodet mitt. Og så føler jeg at med disse tankene så trekker jeg faktisk til meg det dårlige som kommer inn i hodet. Det kan variere fra lave karakterer og mobbing til sykdommer. Men jeg er helt sikker på at hadde jeg ikke tenkt på det og framkalt det, ville det ikke ha skjedd noe. Kan du hjelpe meg vær så snill å lære å konsentrere på gode, men ikke dårlige tanker?
J... Gutt, January 4, 2014

Vi svarer:Hei J !
Dette har vi full forståelse for ! Når du sier at du har veldig lett for å bli bekymret, så kjenner i hvert fall en bestefar seg igjen. Det er bare det at DET HAR ALDRI HJULPET NOEN Å BÆRE RUNDT PÅ BEKYMRINGER SOM DET ALDRI BLIR NOE AV ! Mange kloke hoder har sagt mye bra om å slippe bekymringene, og sannsynligvis har de samme hodene vært plaget innimellom de også. Slik også med deg, og meg. Jeg har svært lett for å gjøre en utfordring om til en bekymringslignende tilstand. Min kone sier: Mange bekymringer hadde jeg men få ble det noe av! Hun siterer en vis mann. Og det er sant. ALLE NEGATIVE TANKER SKAPER I HOVEDSAK ET RESULTAT: ENDA MER NEGATIVITET, eller på godt norsk, bare mer dritt. Du forsøpler hjernen din med negativitet. Min kur har vært: Begynn om morgenen med spørsmål til meg selv:
1   Hva er det beste med å våkne ?                                    Har det noen hensikt å konsentrere om det motsatte ?
2   Hva er det beste med å være frisk?                             Er det verste alternative noe å bruke tankene på ?
3   Hva er det beste ved å Være glad i noen ?                   Det motsatte er jo hat. Det er jo utelukkende negativt !
4   Hva er det beste ved kunne gjøre noe meningsfullt hver dag?  Andre alternativer er ikke ønskelige
5.  Hva er det beste ved å å gå på skole?                          Samfunnet bryr seg om deg og hva du skal bli !
6.  Hva er det beste med å ha noen gode venner?              Gode venner tåler litt slitasje.
7.  Hvordan ønsker jeg å bli oppfattet av andre ?             Smil, glede positivitet
8.  Ønsker jeg å gjøre noe godt for andre ?        Hvis jeg ikke gjør det, har jeg mistet retningssansen.
9.  Er det mulig å bare tenke positivt ?                             Nei, men jeg skal i hvert fall bruke enhver mulighet til å gjøre det.
10 Kan jeg bevege meg mer enn jeg hittil har gjort ?        Yesss, den dumme PC’en har låst meg så mye at i stedet for å                                                        drepe den med øks, (jeg trenger den jo til skolearbeid) så skal  jeg ut å løpe litt elle spille ball med venner.
Jeg vet at mye av det jeg skriver til deg, det funker !
Start litt av gangen nå i det nye året !  Noter gjerne ned de positive tankene som du går og tenker på. Lag et lite heefte for deg selv som heter: POSITIVE TANKER. (Hverdagens sunne snop)
Mange hilsener fra en bestefar som måtte gjøre dette for å kunne gjøre noe så positivt som å starte SPØR-BESTEFAR.


Om Bestefar Magnar